کفپوش اپوکسی از بهترین گزینه ها برای پوشش سطوحی همچون انبار ها، منازل و پارکینگ ها می باشد و پوششی کاملاً یکپارچه را تشکیل می دهد. سطح اجرای کفپوش اپوکسی با گذشت زمان و تردد های طولانی مدت دچار فرسودگی نمی شود و می تواند تا سال ها خواص خود را حفظ نماید. این مطلب آماده شده است تا مراحل اجرای کفپوش اپوکسی را آموزش دهد. لطفا در ادامه همراه ما باشید.
تجهیزات مورد نیاز برای اجرای کفپوش اپوکسی
قبل از شروع به اجرای کفپوش اپوکسی لازم است که با ابزارهای مورد نیاز برای این کار آشنا شوید و آن ها را تهیه کنید. این ابزار ها را می توانید به راحتی تهیه کنید و قابل خرید از فروشگاه های حضوری و آنلاین هستند.
- ابزار هایی برای مخلوط کردن مواد مانند میکسر فلزی که به مته متصل است
- ابزار هایی برای اجرای مواد، مانند برس رنگ و غلطک میله ای
- سطل رنگ
- لوازم تمیز کاری کف همچون تی، جارو برقی و برس دسته بلند
- ابزار های حفظ سلامتی همچون دستکش پلاستیکی، ماسک فیلتر دار و عینک محافظ
- ماله برای تمیز کردن مواد بر روی سطح
- اسید اچ
- آبپاش پلاستیکی
- شوینده سطوح
- کفش سنبله دار
مراحل سطح اجرای کفپوش اپوکسی
بعد از آماده کردن تجهیزات اجرای کفپوش اپوکسی، به ترتیب مراحل زیر می توانید این کفپوش را اجرا کنید:
آماده کردن سطح
اولین مرحله در اجرای کفپوش اپوکسی، آماده کردن سطح است تا چسبندگی کفپوش بهتر شود. سطح اجرای کفپوش اپوکسی باید از تمام گرد و غبار، روغن و چربی و هر گونه آلودگی و مانع عاری باشد و هر چه ذرات گرد و غبار کمتری روی سطح وجود داشته باشد مقدار پرایمر (مواد لایه اولیه) کمتری برای پوشش سطح استفاده خواهد شد.
اجرای لایه اولیه پرایمر
بعد از آماده سازی سطح اجرای کفپوش اپوکسی، می توانید لایه اولیه یا پرایمر را اجرا کنید. پرایمر باعث چسبندگی بهتر کفپوش می شود همچنین هر گونه خلل و فرج موجود بر روی سطح را پر می کند و سطحی صاف و هموار را به وجود می آورد.
علاوه بر آن، با اجرای لایه پرایمر بر روی سطح، در مقدار مواد مصرفی مراحل بعدی نیز صرفه جویی می شود.
پر کردن ترک ها و حفره های روی سطح
بعد از اجرای لایه پرایمر بر روی سطح اجرای کفپوش اپوکسی، باید تمام ترک ها و حفره های روی سطح را با استفاده از دوغابی از اپوکسی پر کنید. البته این مرحله را می توان قبل از اجرای پرایمر هم انجام داد.
مخلوط کردن رزین و هاردنر
دو ظرف بزرگ را انتخاب کنید و رزین و هاردنر را قبل از مخلوط کردن با یکدیگر، به طور جدا گانه ترکیب کنید. این دو جزء را داخل ظرف با استفاده از یک همزن متصل به یک دریل پر سرعت برقی کاملا هم بزنید و حداقل برای دو دقیقه ادامه دهید تا زمانی که یکدست شود سپس هر دو را در یک ظرف ریخته و مخلوط کنید.
توجه داشته باشید که برای استفاده از مخلوط رزین و هاردنر و اجرای اپوکسی حدود نیم ساعت زمان دارید در غیر این صورت قابل استفاده نخواهد بود.
غلتک زنی
برای اجرای کفپوش اپوکسی، از غلتک حتما استفاده کنید. شما برای این کار ابتدا باید غلتک را به صورت جلو به عقب و سپس چپ به راست انجام دهید یعنی یکبار به صورت عمودی و یکبار هم بدون آغشته کردن مجدد غلتک به رزین، به صورت افقی.
این روش باعث ایجاد یک روکش یکنواخت و همچنین خروج هوا از پوشش می شود و مانع از تشکیل حباب خواهد شد.
اجرای لایه میانی
بعد از مرحله غلتک زنی، حال باید رنگ اپوکسی را با ماده سخت کننده هاردنر مخلوط کرده و هم بزنید. مخلوط کردن باید به خوبی انجام شود تا ترکیبی یکنواخت و یکدست حاصل شود. سپس باید مخلوط آماده شده با استفاده از یک غلتک مناسب بر روی سطح مالیده شود و منتظر بود تا به خوبی خشک شود.
بعد از خشک شدن کامل کفپوش لازم است مشکلات احتمالی کف از جمله وجود هرگونه حفره یا ترک بررسی شود و اگر نیاز بود، یک لایه دیگر اعمال گردد.
اجرای لایه نهایی
قبل از آنکه لایه نهایی کفپوش اپوکسی را اجرا کنید، باید مطمئن شوید که هیچ گونه ترک و حفره ای روی سطح وجود ندارد و عاری از گرد و غبار و آلودگی باشد. سپس لایه نهایی با کمک یک غلتک بر روی سطح اجرا می شود البته می توان از ماله و کارتک هم استفاده کرد اما غلتک سرعت و تمیزی کار را بیشتر می کند.
نکات مهم برای اجرای کفپوش اپوکسی
از جمله نکات مهم اجرای کفپوش اپوکسی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- هر لایه از اپوکسی اجرا شده با توجه به وضعیت آب و هوایی منطقه به 24 الی 36 ساعت زمان نیاز دارد تا به طور کامل خشک شود.
- فاصله زمانی اجرای دو لایه نباید از یک روز کمتر و از دو روز بیشتر باشد.
- زمانی که مواد نرم هستند ممکن است حشرات در آن ها گیر کند به همین دلیل لازم است در هنگام اجرای کفپوش، درب و پنجره ها را باز نگذارید.
- برای اطمینان از خشک شدن کفپوش اپوکسی، انگشت خود را بر روی سطح فشار دهید اگر خشک نشده باشد اثر انگشت بر روی سطح باقی می ماند.
- برای بهتر شدن سطح اجرای کفپوش اپوکسی، لایه نهایی را در دو مرحله تکرار کنید.
- برای تخمین حجم اپوکسی، باید ضخامت مورد نظر و مساحت سطح را درهم ضرب کنید.
مزایای اجرای کفپوش اپوکسی
حال که با مراحل اجرای کفپوش اپوکسی آشنا شدید، در این بخش می خواهیم مزایای این کفپوش را بررسی کنیم که عبارتند از:
- مقرون به صرفه
- مقاوم در برابر ضربات
- پوشاننده عیوب ظاهری سطوح و کمک به زیبا سازی
- مقاوم در برابر حرارت و آتش سوزی
- عدم واکنش با مواد شیمیایی
- ماندگاری و طول عمر بالا
- نظافت و نگهداری آسان
- قدرت تحمل وزن وسایل نقلیه سنگین
اینجا بخوانید: مزایا و معایب کفپوش اپوکسی
در پایان
در پایان اگر قصد خرید انواع پوشش اپوکسی اعم از پوشش اپوکسی صنعتی و پوشش اپوکسی پارکینگ و همچنین انواع رنگ اپوکسی را دارید، شرکت رادین پوشش زرین با قیمت مناسب و کیفیت تضمینی، در خدمت شما مشتریان عزیز می باشد. شما عزیزان می توانید در وبسایت شرکت به نشانی مشخصات بیشتر کفپوش را بررسی کنید و در صورت تمایل به خرید، با کارشناسان فروش ما با شماره های 02188667235 و 09122252199 تماس حاصل نمایید.
بدون دیدگاه