رنگ سوله یک رنگ صنعتی است که علاوه بر خاصیت رنگ آمیزی، بیشتر به عنوان یک پوشش محافظتی در سازه های فولادی سوله و انبارهای صنعتی کاربرد دارد. به طور کلی در بیشتر موارد نقش تزئینی و زیبایی ظاهری رنگ ها مورد  توجه قرار می گیرد، درحالیکه در رنگ های تولید شده صنعتی خواص و ویژگی هایی نیز باید وجود داشته باشند که از سازه های آهنی و فولادی در برابر آسیب های محیطی محافظت کنند.

رنگ سولهرنگ سوله چیست؟

رنگ سوله جزء رنگ های پوششی است که برای سازه های فولادی سوله ها به عنوان یک آستر ضدخورندگی عمل می کند. به دور از انتظار نخواهد بود اگر بگوییم به دلیل استفاده فراوان از فولاد در تأسیسات و زیر ساخت های صنعتی حفاظت آن ها در اولویت قرار دارد. از این رو استفاده از سیستم های پوشش محافظ مانند انواع رنگ سوله برای حفاظت از آن ها و سایر زیرساخت های معماری و صنعتی حیاتی و مهم است.

رنگ های سوله با ترکیبات موجود در خود نظیر زینک فسفات، زینک ریچ، کرومات، ترکیبات پلی اورتان و با ترکیبات کاملی از پرایمرهایی که در خود دارد به گونه ای همچون یک پوشش محافظ با ضخامت معقول برروی سطوح فولادی اعمال می شود تا از آن ها در برابر آسیب های ناشی از نمک ها، رطوبت و سایر آلاینده ها و اثرات زنگ زدگی محافظت کند.

رنگ سوله را می توان برای تمام سازه های فلزی از جمله سوله ها، اسکلت ساختمان ها و تأسیسات صنعتی و ساختمانی بکار برد.

ساختار رنگ های سوله

رنگ ها از ترکیب چند جزء اصلی ساخته می شوند که عبارتند از:

  • رنگدانه یا پیگمنت

رنگدانه ها از مواد معدنی یا مواد آلی که به صورت پودر و کاملاً آسیاب شده تشکیل شده اند که تنالیته های مختلفی از رنگ ها را ایجاد می کنند که اغلب خودشان خواص ضد خوردگی را سبب می شوند.

  • بایندر

بایندر موجود در رنگ می تواند از رزین، روغن یا ترکیبات غیرآلی مانند سیلیکات باشند.

  • حلال

یکی دیگر از اجزای اصلی رنگ ها،  حلال ها هستند. حلال ها ترکیباتی از مایعات آلی مانند تینر یا آب هستند که پس از خشک شدن از ترکیب رنگ آزاد شده و تبخیر می شود و تنها بایندر و پیگمنت برروی سطح چسبیده می شود. برای رقیق کردن رنگ و سهولت در اجرای آن از حلال های مناسب می توان استفاده کرد.

انواع رنگ سولهانواع رنگ سوله

رنگ های سوله در سال های اخیر به گونه ای فرموله و انواع مختلفی از آن ها تولید شده که به صورت یک مجموعه کامل باشند تا نیاز به اجرای تک و یا دو مرحله ای داشته باشند. با این حال برای نتیجه گیری بیشتر و اثرات دقیق تر نیاز است که از پرایمرها برای زیر سازی و ایجاد رطوبت و چسبندگی بیشتر رنگ و لایه میانی و در نهایت از یک محصول به عنوان پوشش نهایی (top coat) استفاده شود. برای اجرای اثربخش انواع رنگ سوله می توان از رنگ های سوله و پرایمر زیر استفاده کرد.

  • پرایمر زینک ریچ (روی)

پرایمرهایی که با هدف مرطوب نگه داشتن و چسبندگی بیشتر روی سطوح فلزی و یا فولادی برای رنگ های اصلی سوله (رنگ های اپوکسی میانی، رنگ آلکیدی و رنگ پلی اورتان) به عنوان زیرساز تولید و اجرا می شوند، انواع مختلفی دارند.

یکی از مهمترین و پرکاربردترین آن ها پرایمر زینک ریچ است که حاوی درصد بالایی از فلزات روی هستند که زمانی که برروی سطوح فلزی و فولادی اعمال می شود، یک پوشش محافظتی برروی آن ایجاد می کند. این پرایمرها به گونه ای فرمول شده اند که از سطح زیرین خود در برابر خوردگی و سایر آسیب ها جلوگیری می کند و بستری مناسب برای رنگ سوله ایجاد می کند.

  • رنگ اپوکسی

پرایمر روی با یک پوشش اپوکسی به یک نتیجه مطلوب می رسد. پوشش محافظتی رنگ اپوکسی یک گزینه عالی برای اجرا روی سطوح فلزی است. این رنگ ها چسبندگی بالایی به فولاد دارند. این رنگ ها اگر به تنهایی نیز استفاده شود ویژگی های خوبی را به همراه دارد اما زمانی که نیاز به آماده سازی بیشتر برای سطوح نامناسب باشد، اگر از یک لایه پرایمر زینک ریچ (روی)، پیش از آن استفاده شود به خوبی یک لایه محافظتی با اثرات ضد خوردگی و مقاومت بالا در برابر رطوبت و سایر آسیب های شیمیایی را نیز دارد.

  • رنگ پلی اورتان

رنگ ها و پوشش های پلی اورتان یک لایه مقاوم در برابر اشعه UV و باران هستند که کاربرد فراوانی در محیط های صنعتی دارند. دو نوع اصلی از پلی اورتان با نام آروماتیک و آلیفاتیک وجود دارد که نوع دوم برتری بیشتری از نظر مقاومت در برابر اشعه ماوراء بنفش دارد و از آن در قسمت های خارجی سازه ها که در تماس مستقیم با نور خورشید قرار دارند استفاده می شود. درحالیکه از پلی یورتان آروماتیک به دلیل مقاومت سایشی خوب آن در قسمت هایی که نیاز بیشتری به این ماهیت دارد، استفاده می شود.

  • رنگ آلکیدی

اگر به قسمت بالا و ساختار رنگ مراجعه کنید سه جزء اصلی رنگ ها را خواهید دید. رنگدانه یا پیگمنت در تمام رنگ ها یکسان است و تنها رنگ ها در قسمت حلال و بایندر متفاوت هستند که با نوع بایندر خود نام گذاری می شوند. در رنگ های آلکیدی بایندر استفاده شده بر پایه رزین است. رزین های آلکیدی استفاده شده در این رنگ ها چسبندگی خوبی ایجاد می کنند. رنگ های آلکیدی نیز در رنگ سوله کاربرد دارد. این رنگ ها هوا خشک هستند یعنی در معرض هوا خشک شده و تثبیت می شود. ضخامت آن ها کم است و لایه نازک تری ایجاد می کند.

ویژگی های رنگ سوله

ویژگی های کلیدی رنگ های سوله

هر کدام از رنگ هایی که به عنوان رنگ برای سوله درنظر گرفته می شود خواص مختلفی را به همراه دارند که در ادامه  به آن پرداخته ایم.

  • ویژگی رنگ های آلکیدی

رنگ های آلکیدی در بین تمامی رنگ های سوله پس از اینکه خشک شود، مقاومت شیمیایی و محدودی در برابر حلال ها دارد و یک لایه نازک ایجاد می کند که شاید نیاز به لایه های بیشتری برای تشکیل یک فیلم میانی با ضخامت قابل قبول داشته باشد تا بتواند محافظت خوبی ایجاد کند و در نهایت نیاز به یک تاپ کات (top coat) و پوشش نهایی نیز دارد.

  • رنگ های اکریله شده و وینیل

این رنگ ها پس از خشک شدن لایه ای با ضخامت متوسط ایجاد می کنند. پس از خشک شدن مقداری از حلال در آن باقی مانده و به صورت کامل تبخیر نمی شود. همین امر سبب می شود این نوع رنگ ها جزء رنگ های نرم و با انعطاف پذیری بیشتر دسته بندی شوند. اما آن ها مقاومت شیمیایی خوبی دارند.

  • رنگ اپوکسی و پلی یورتان

رنگ های اپوکسی و پلی اورتان دو جزئی هستند که مرحله خشک شدن آن ها را پخت می گویند. در مرحله پخت یک واکنش شیمیایی رخ می دهد که با افزایش حرارت این رنگ دچار حالت جامد و خشک می شود.

در نهایت این رنگ ها پس از خشک شدن یا به اصطلاح پخت کامل می توانند یک لایه فیلم بسیار سخت ایجاد کنند که دارای مقاومت حلال و شیمیایی است.

به طور کلی می توان نتیجه گرفت در جایی که نیاز به ایجاد ضخامت بیشتر فیلم میانی باشد استفاده از رنگ های پلیمری مانند اپوکسی و پلی اورتان بیشتر توصیه می شود زیرا لایه ای با ضخامت بیشتر به وجود می آورد. ضخامت رنگ سوله پس از خشک شدن یک فاکتور مهم در رنگ آمیزی محسوب می شود، چرا که نسبت مستقیمی با میزان توانایی سپر محافظتی که برای سازه ایجاد می کند، دارد.

اینجا بخوانید: ویژگی های رنگ سوله

مراحل اجرای رنگ سوله

مراحل اجرای رنگ سوله نیز مانند رنگ‌ های اپوکسی، از قوانین و استاندارد های خاصی پیروی کرده و با رعایت تمامی آن‌ ها، می‌ توانید علاوه‌ بر ایجاد پوششی بسیار مقاوم، سبب افزایش دوام آن نیز شوید.

برای اجرای رنگ‌ های سوله، ابتدا باید سطح مورد نظر را از هر گونه گرد و خاک، آلودگی، چربی و کثیفی پاک‌ سازی کرده و سطحی یکنواخت و کاملاً خشک را به وجود آورید. پس‌ از اجرای این مراحل، تمامی برآمدگی‌ ها و فرورفتگی‌ ها، شکستگی و ترک خوردگی، زبری و غیره را از بین برده و سطحی بسیار صاف را جهت اعمال رنگ سوله به وجود آورید. وجود هر گونه شکستگی و ترک و همچنین هر گونه ایرادی بر روی سطح مورد نظر، می‌ تواند از کیفیت اجرای رنگ سوله کاسته و سبب کاهش طول عمر پوشش شود. پس‌ از آماده‌ سازی سطح، ابتدا رنگ سوله را به خوبی با تجهیزات مورد نیاز هم زده و جهت رقیق کردن آن، می‌ توانید از تینر استفاده نمایید. پس‌ از به دست آوردن ترکیب مورد نظر، رنگ سوله را اجرا کرده و پوششی بسیار مقاوم و مستحکم را تشکیل دهید.

نکات ایمنی در هنگام استفاده از رنگ سوله

هنگام استفاده از انواع رنگ سوله توصیه می شود به نکاتی که در ادامه ارائه شده اند، توجه داشته باشید:

  • تمامی رنگ‌ های سوله دارای موادی هستند که در هنگام کار با آن، ممکن است در اثر عدم رعایت نکات ایمنی سبب آسیب به چشم شده و بنابراین بهتر است که در استفاده از این رنگ‌ ها، از تجهیزات ایمنی استفاده نمایید.
  • در صورت استفاده از تمامی رنگ‌ های سوله در محیط‌ های بسته و بدون وجود جریان هوا، بهتر است که از تهویه های مناسب استفاده نمایید.
  • استفاده از رنگ سوله در مکان‌ های بسته و یا وجود سایه امکان‌ پذیر بوده و در روز های بسیار آفتابی و گرم، از استفاده آن‌ ها خودداری نمایید.
  • رنگ‌ های سوله می‌ توانند در اثر قرار گیری با مواد اشتعال زا، دچار آتش سوزی شده و به‌ همین دلیل بهتر است به‌ دور از مواد آتش‌ زا و همچنین حرارت بسیار بالا اجرا شوند.

خرید رنگ سوله

اگر به دنبال فروشگاه و برند معتبر برای خرید رنگ سوله هستید، شرکت رادین پوشش زرین تولید کننده تخصصی انواع رنگ سوله و پرایمر رنگ سوله آماده ارائه محصولات خود به شما مشتریان گرامی است.

تولید تخصصی انواع رنگ صنعتی و اجرای آن تماماً در این مجموعه با تیم و کادر حرفه ای مطابق با آخرین متدروز دنیا و با بهره گیری از آخرین تکنولوژی و دانش محور انجام می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر تنها کافیست از طریق شماره های موجود در سایت با کارشناسان ما در تماس باشید.

قیمت انواع رنگ سوله

قیمت انواع رنگ سوله

همانگونه که پیش از این نیز اشاره شد این رنگ سوله مختلفی دارد که بنابر نوع آن قیمت گذاری می شود. توصیه می شود برای اطلاع از قیمت ها به وب سایت مراجعه و یا با شماره های دفتر تهران تماس بگیرید.

رنگ های سوله رادین پوشش زرین با بروزترین فناوری تولید شده و یکی از فاکتور های مهم برای این شرکت ارائه محصولات با کیفیت و مطابق با استانداردهای بین المللی است که سبب محصولات کاملاً رقابتی این مجموعه با نمونه های خارجی شده است. مفتخریم که اعلام داریم با بیش از یک دهه فعالیت مستمر در تولید رنگ های اپوکسی و صنعتی و همچنین کفپوش های اپوکسی و صنعتی در حوزه تولید پوشش برای صنایع مختلف حضور موفق داشته و با یاری متخصصان خود همواره در پی ارتقای محصولات خود بوده و خواهیم بود.

شما متقاضیان گرامی جهت خرید و کسب مشاوره و راهنمایی بیشتر تنها کافیست با کارشناسان رادین پوشش زرین در تماس باشید.

سوالات متداول

رنگ سوله چیست؟

رنگ سوله یک پوشش محافظ جهت رنگ آمیزی و محافظت از سازه های فلزی و فولادی سوله ها در برابر شرایط جوی در کارخانجات است.

ویژگی های رنگ سوله کدام است؟

رنگ سوله از فلزات در برابر اثرات زنگ زدگی، خورندگی، رطوبت و سایر آسیب های محیطی جلوگیری می کند.

چند نوع رنگ سوله وجود دارد؟

رنگ سوله اپوکسی میانی، آلکیدی و پلی یورتان از برترین انواع رنگ سوله هستند.

آیا رنگ سوله نیاز به پرایمر دارد؟

برای ایجاد چسبندگی و ایجاد لایه محافظ ضخیم تر می توان از پرایمرهای مناسب برای زیرسازی رنگ سوله استفاده کرد.

قیمت رنگ سوله چقدر است؟

قیمت رنگ سوله بسته به نوع آن و همچنین حجم، برند و کیفیت آن متغیر است. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02188667235 تماس بگیرید.

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *