رنگ اکریلیک از جمله رنگ هایی است که در صنعت ساختمان و سازه های مختلف کاربرد فراوانی دارد. رنگ اکریلیک به دلیل ویژگی های منحصربفردی که دارد جایگزین مناسبی برای سایر رنگ ها، جهت اجرا در قسمت های داخلی و خارجی ساختمان است.

رنگ اکریلیک ساختمانی با برند های مختلفی در بازار وجود دارد که یکی از شناخته شده ترین آن ها با ویژگی های بارز، رنگ اکریلیک ساختمانی شرکت رادین پوشش زرین است. این شرکت ارائه دهنده رنگ های پلیمری تخصصی برای صنایع است و پالت رنگی متنوع و کاملی را در اختیار دارد.

بنابر گستردگی استفاده ازین رنگ ها کارشناسان این مجموعه اطلاعات کاملی را در مورد آن، ویژگی ها، مزایا، معایب و نحوه استفاده آن را در این مقاله ارائه داده اند. در ادامه همراه ما باشید.

رنگ اکریلیک ساختمانی

معرفی رنگ اکریلیک

رنگ اکریلیک از جمله رنگ های پلیمری است که از رزین اکریلیک ساخته شده است. رنگ اکریلیک بر پایه آب است بنابراین با آب رقیق می شود. همین ویژگی آن را تبدیل به یک رنگ بدون بو و سازگار با محیط زیست می کند. استفاده از رنگ اکریلیک آسان است و خیلی سریع خشک می شود و همین امر سبب شده است بسیاری از نقاشان ساختمانی آن را جایگزین رنگ های روغنی کنند.

رنگ های اکریلیک بر پایه مواد شیمیایی هستند و زمانی که خشک می شوند به خوبی در برابر آب مقاومت دارند. به طور کلی مقاومت و ماندگاری خوبی در برابر آسیب های مختلف داشته و قابل شستشو نیز هستند. پیگمنت رنگ آن بالاست و با یک الی دو بار اجرا به خوبی به پوشش مورد نیاز می رسد. پس از خشک شدن مقداری کدر می شود. در نوع مات، نیمه براق و براق و با رنگ بندی کامل با غلظت های متفاوتی توسط برندهای مختلف تولید می شود.

ساختار رنگ اکریلیک

رنگ اکریلیک بر پایه آب (حلال) از ذرات رنگدانه (پیگمنت) پراکنده در امولسیون پلیمری اکریلیک ( بایندر) تشکیل شده است. این سه جزء اصلی رنگ های اکریلیک است.

  • رنگدانه یا پیگمنت

پیگمنت ذرات رنگدانه ای هستند که رنگبندی، تمام رنگ ها را تعیین می کنند. این  رنگدانه ها از مواد آلی، طبیعی، مصنوعی و معدنی تشکیل شده به صورت پودر آسیاب شده در ترکیب رنگ موجودند.

  • بایندر

بایندر ماده ای است که به عنوان چسب رنگ شناخته می شود. بایندر در رنگ های اکریلیک از ماده پلیمر اکریلیک ساخته شده است. این بخش در رنگ های اکریلیک دو نقش جالب دارد. اولین مورد این است که وقتی رنگ خشک شد رنگدانه را در جای خود نگه می دارد و دوم این است که پس از تبخیر آب از رنگ و خشک شدن آن یک لایه فیلم محافظ در آن به جا می گذارد.

  • حلال

حلال بخشی از رنگ است که رنگدانه و چسب را در خود جای داده که در رنگ اکریلیک این بخش مبتنی بر آب است و هنگامی که با چسب ترکیب می شود، یک امولسیون پلیمری ایجاد می کند. زمانی که رنگ خشک می شود (آب آن تبخیر شده و یا توسط بستر جذب شود) یک لایه شفاف و پایدار ایجاد می کند.

ویژگی های رنگ اکریلیک ساختمان

مزایا و ویژگی های رنگ اکریلیک ساختمان

رنگ  اکریلیک دارای ویژگی های مختلفی است که مهمترین آن ها عبارتنداز:

  • یکی از مهمترین ویژگی های رنگ اکریلیک این است که سرعت خشک شدن بالایی دارند و دلیل اصلی محبوبیت آن هم همین است. لایه های نازک اجرا شده آن در کمتر از 15 دقیقه و لایه های ضخیم تر تا 1 الی 3 ساعت بعد از اجرا به صورت کامل خشک می شود.
  • یکی از ویژگی های جالب و مهم آن این است که بخاطر ساختارش حالت پلاستیکی و کشسانی دارد. این بدان معناست که در اثر افزایش و کاهش دما منبسط و منقبض شده و ترک برنمی دارد و همچنین پوسته پوسته نمی شود. این حالت را حتی در زمان خشک شدن نیز حفظ می کند.
  • کار با آن آسان است و زمانی که خشک باشد دائمی است و مقاومت بالایی دارد.
  • این رنگ جزو معدود رنگ هایی است که تقریباً بر روی هر بستری همچون سنگ، فلز، چوب، گچ، بتونه، بتن و پلاستیک، شیشه می توان آن را اجرا کرد. تنها محدودیت آن این است که نمی توان روی سطوح روغنی و یا رنگ روغن زده شود.
  • اکریلیک محلول در آب است، یعنی پاکسازی آن از روی برس ها و دست و صورت (زمانی که هنوز خیس است) به راحتی انجام شده و برای تمیز کردن آن نیازی به پاک کننده های نفتی نیست. البته پس از خشک شدن ضد آب است.
  • این رنگ غیر قابل اشتعال است، گاز و بخارات سمی از آن خارج نمی شود و در نتیجه تقریباً بدون بو است.
  • با استفاده از انواع مدیوم ها می توانید ویژگی های آن را به نوع دلخواه خود (مات، براق، رقیق) تغییر داده بدون اینکه پیگمنت های آن ضعیف شود.
  • یکی دیگر از مزایای استفاده از این رنگ برای قسمت های بیرونی ساختمان است که مقاومت بالایی در برابر نور خورشید دارد. همین ویژگی آن را نسبت به دو رنگ رایج دیگر ساختمان یعنی رنگ های لاتکس و روغنی چند پله بالاتر می برد.

معایب رنگ اکریلیک

معایب خاصی برای رنگ اکریلیک وجود ندارد بجز اینکه به دلیل خشک شدن سریع آن باید با همان میزان با آن سریع کار کنید. این رنگ پس از خشک شدن مقاومت بالایی داشته به خصوص از روی برس ها و یا پوست بدن به سختی پاک می شود.

رنگ های مات در ابتدای اجرا و پیش از خشک شدن براق هستند و پس از خشک شدن کمی تیره تر و مات می شوند. بنابراین باید انتظار داشته باشید که رنگ کمی از زمانی که آن را شروع کردید تیره تر به نظر می رسد.

انواع رنگ اکریلیک

رنگ های اکریلیک ابتدا در سال 1934 برای کاربردهای ساختمانی تولید شد و پس از آن در آثار هنری نیز راه یافت و هنرمندان از آن برای نقاشی روی بوم، شیشه، سفال، پارچه و سایر بیس های هنری استفاده می­کنند.

رنگ های اکریلیک در نوع مات، براق و نیمه براق تولید می شود و در پیگمنت و رنگدانه ها تفاوت چندانی باهم ندارند. تفاوت آن ها نیز تنها به تفاوت در بایندر آن ها برمی گردد که براق، مات و نیمه براق هستند. البته اکریلیک با ظاهر براق قابلیت شستشوی بالاتری نسبت به نوع مات دارد و نگه داری و تمیز کردن آن آسان تر است و برای کاربردهای ساختمانی بیشتر توصیه می شود.

رنگ های اکریلیک کوره ای نیز نوعی از رنگ های خاص است که برای رنگ آمیزی و حفاظت از سازه های صنایع فولادی و بدنه دستگاه ها استفاده می شود. مقاومت دمایی بالایی دارد و چسبندگی بالایی روی سطوح فلزی دارد.

رنگ اکریلیک

اجرای رنگ اکریلیک ساختمانی

مراحل اجرای رنگ اکریلیک ساختمانی به شرح زیر می باشد:

مرحله‌ ۱: انتخاب رنگ اکریلیک

رنگ‌ های اکریلیک بر اثر نوع استفاده بر روی سطوح مختلف ساختمانی، به انواع گوناگونی تقسیم‌ بندی می شوند، از جمله انواع آن‌ ها می‌ توان به رنگ‌ های اکریلیک مخصوص سطوح فلزی، کاغذ دیواری، سطوح گچی، سطوح سیمانی و غیره اشاره نمود. بنابراین بر اساس نوع سطح، می‌ توانید در مرحله اول رنگ اکریلیک خود را انتخاب نمایید.

مرحله ۲: تهیه رنگ

پس‌ از تعیین سطح مورد نظر جهت اجرای رنگ اکریلیک ساختمانی، در این مرحله باید میزان رنگ استفاده خود را تعیین نمایید. شما می‌ توانید جهت تعیین میزان رنگ، بر اساس متراژ، ابعاد و اندازه سطح مورد نظر، اندازه‌ گیری‌ های مورد نیاز برای تعیین رنگ خود را انجام دهید.

مرحله 3: آماده‌ سازی سطح

اجرای رنگ‌ های اکریلیک ساختمانی، شامل مراحل متعددی است. از جمله اساسی ترین مراحل آن می‌ توان به زیر سازی سطح بستر اشاره نمود. قبل‌ از رنگ‌ آمیزی توسط رنگ اکریلیک، ابتدا باید سطح مورد نظر را از هر گونه آلودگی و گرد و غبار، کثیفی، لکه و چربی ها بزدایید و سطحی بسیار تمیز و خشک را به وجود آورید. پس‌ از آماده‌ سازی سطح، توسط غلطک، رنگ روغن را بر روی سطح اجرا نموده و پس‌ از خشک شدن آن، شروع به نقاشی رنگ اکریلیک نمایید.

مرحله 4: اجرای رنگ اکریلیک

سعی کنید در هنگام اجرای رنگ اکریلیک، تمامی سطح را پوشش داده و لایه‌ ای یکنواخت را به وجود آورید. اجرای رنگ اکریلیک توسط تکنسین‌ ها، در طی چند دوره انجام‌ شده و پس‌ از هر لایه نقاشی رنگ، صبر می‌ کنند تا لایه زیرین خشک‌ شده و سپس لایه بعدی را بر روی آن اعمال می‌ نمایند.

قیمت رنگ اکریلیک ساختمانی

تفاوت رنگ روغن با رنگ اکریلیک

افرادی که با رنگ‌ های ساختمانی سر و کار دارند، به‌ طور حتم ویژگی‌ ها و خصوصیات تمامی رنگ‌ ها را دانسته و از تفاوت میان آن‌ ها آگاهی دارند. رنگ روغن و رنگ اکریلیک نیز جزء رنگ‌ های ساختمانی محسوب شده و از لحاظ شکل ظاهری و محتوا دارای تفاوت‌ هایی با یکدیگر می‌ باشند. به‌ عنوان مثال زمان خشک شدن رنگ‌ های اکریلیک به دلیل خاصیت پلاستیکی بودن آن‌ ها نسبت‌ به زمان خشک شدن رنگ روغن بسیار کم‌ تر است اما پس‌ از خشک شدن، رنگ روغن دارای براقی بسیار بیشتری نسبت‌ به رنگ‌ های اکریلیک می ‌باشد.

همچنین رنگ روغن در هنگام استفاده از آن، بوی بسیار تندی را از خود منتشر کرده اما بر خلاف آن، رنگ‌ های اکریلیک هیچ بویی نداشته و به‌ آسانی اجرا می‌ شوند. یکی دیگر از تفاوت‌ های اصلی میان رنگ روغن و رنگ اکریلیک، تفاوت میان حلال‌ های آن‌ ها است. حلالی که در رنگ روغن به کار می‌رود، نفت یا تینر است و حلالی که در رنگ‌ های اکریلیک به کار می‌رود، آب می‌ باشد. با توجه به این تفاوت‌ ها، شما می‌ توانید بر اساس نیاز خود هر کدام از این رنگ‌ های ساختمانی را انتخاب کرده و توسط تکنیسین های حرفه‌ای در این حوزه، آن‌ ها را بر روی سطوح مختلف ساختمانی اجرا نمایید.

قیمت رنگ اکریلیک ساختمانی

قیمت و هزینه رنگ اکریلیک مناسب  برای رنگ آمیزی ساختمان بسته به برند رنگ، حجم رنگ، فرم پایه، کیفیت آن متفاوت است.

رنگ های تولید شده در شرکت رادین پوشش زرین دارای فرمولاسیون تخصصی و حرفه ای با ویژگی های کاملاً تطبیق شده با کاربردهای ساختمانی تولید شده و دارای قیمت های رقابتی هستند. جهت کسب اطلاعات بیشتر و اطلاع از قیمت با کارشناسان ما با شماره های 02188667235 و 02188880913 در تماس باشید.

خرید رنگ اکریلیک از فروشگاه معتبر

واقعیت این است که رنگ اکریلیک به واسطه ساختار ساده اش اغلب توسط شرکت های کوچک و بزرگی تولید می شود. خرید رنگ اکریلیک ساختمانی از فروشگاه معتبر که تولید کننده و عرضه کننده تخصصی محصولات رنگ ساختمانی هستند قطعاً با فرمولاسیون دقیقتری همراه است. بنابراین توصیه می شود برای جلوگیری از ضرر و زیان ناشی از محصولات بی کیفیت بهتر است که از فروشگاه های معتبر اقدام به سفارش و خرید رنگ اکریلیک مور د نیاز خود نمایید.

شرکت رادین پوشش زرین بیش از یک دهه فعالیت در زمینه تولید و اجرای تخصصی رنگ اپوکسی، صنعتی و همچنین رنگ اکریلیک ساختمانی را دارد. این شرکت با تکیه بر تخصص و دانش متخصصان خود و با بهره گیری از بهترین مواد اولیه و تکنولوژی روز دنیا فعالیت خود را بر تولید محصولات انواع رنگ حرفه ای ساختمان گذاشته است. متقاضیان می توانند برای سفارش در تعداد بالا و خرد، با بخش کارشناسی فروش شرکت در ارتباط باشند و محصولات خود را به صورت آنلاین از وب سایت رسمی رادین پوشش زرین تهیه نمایند. کارشناسان ما پاسخگوی شما عزیزان هستند.

سوالات متداول

از رنگ اکریلیک در کدام قسمت ساختمان استفاده می شود؟

از رنگ اکریلیک ساختمانی در قسمت های داخلی و خارجی ساختمان و برروی سطوح مختلف می توان استفاده کرد.

چرا رنگ اکریلیک جایگزین مناسب رنگ روغن شده است؟

سرعت خشک شدن آن و پوشانندگی بالا از مهمترین دلایل استفاده به جای رنگ های روغنی است.

ساختار رنگ اکریلیک چیست؟

این رنگ از رزین اکریلیک پلیمری و آب تشکیل شده است.

مزایای رنگ اکریلیک چیست؟

سرعت خشک شدن بالا، سهولت استفاده، ماندگاری و مقاومت بالا در برابر آسیب و رطوبت و همچنین پوشانندگی بالا از جمله مزایای رنگ های اکریلیک می باشند.

انواع رنگ اکریلیک کدام است؟

رنگ اکریلیک ساختمانی در نوع براق، نیمه براق و مات موجود است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *