رنگ اپوکسی به عنوان یک رنگ بادوام با ویژگی های منحصربه فرد شناخته می شود که کاربرد صنعتی گسترده ای دارد و اغلب برای رنگ آمیزی و تکمیل فرآیند کفپوش های اپوکسی و گاهی به عنوان جایگزین آن ها استفاده می شود. اگر تمایل داشته باشید رنگی با درخشش و دوام بسیار بیشتری نسبت به رنگ های معمولی داشته باشید، رنگ اپوکسی بسیار فراتر از این ویژگی را برای شما به ارمغان خواهد آورد.

اگر قصد دارید اطلاعات جامعی در مورد آن داشته باشید، هر آنچه که به آن نیاز خواهید داشت را در این مطلب کسب خواهید کرد.

در این بخش می توانید به فایل صوتی رنگ اپوکسی گوش دهید.

لازم به توضیح است در این مطلب اطلاعاتی در ارتباط با تفاوت رنگ اپوکسی و کفپوش اپوکسی را نیز برای علاقمندان ارائه خواهیم داد. در صورت تمایل تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

رنگ اپوکسی

ساختار رنگ اپوکسی

رنگ اپوکسی در واقع یک رنگ برای مصارف صنعتی به خصوص به عنوان لایه نهایی کفپوش و یا به جای آن است که از ترکیب رنگ اکریلیک لاتکس به همراه مقدار کمی اپوکسی بدست می آید. افزودن ترکیب اپوکسی به این رنگ خواص و ماهیت ویژه ای می دهد که آن را برای کاربردهای اجرا در کفپوش ها نیز مناسب می کند.

در واقع جزء اپوکسی آن دلیل اصلی برای تفاوت و برتری این رنگ نسبت به رنگ های معمولی است چرا که با وجود آن، رنگ چسبندگی بسیار بهتری بر روی سطوح فلزی و بتنی را دارد. عدم پوسته پوسته شدن همچون رنگ های اکریلیک معمولی (بیشتر زمانی که در کف کار شده اند) یکی از نقاط قوت نوع اپوکسی است.

این رنگ به عنوان یک پوشش بادوام شناخته می شود که مقاومت بالایی در برابر انواع آسیب های حرارتی، فیزیکی مانند سایش، ضربه و آسیب های ناشی از برخورد مواد شیمیایی و اسیدی را دارد.

البته لازم به توضیح است علی رغم کاربرد آن برای اجرا در کف پارکینگ و سوله ها به عنوان یک لایه محافظتی، نمیتوان زمانی که در کف به تنهایی اجرا می شود، انتظار ویژگی های کامل یک کفپوش اپوکسی را از آن داشت. در ادامه مطلب تفاوت های این دو را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

کاربرد رنگ اپوکسی

این رنگ کاربرد فراوانی در پوشش کف ساختمان، دیوار ها و همچنین سقف ساختمان دارد که علاوه بر رنگ آمیزی در تنالیته های متنوع و ایجاد درخشش مناسب به عنوان یک لایه محافظتی با ویژگی های خوب عمل می کند که از آن می توان در موارد زیر استفاده کرد.

  • پوشش و رنگ آمیزی سطوح مختلف بتنی، سنگی، چوبی و فلزی
  • استفاده به عنوان کفپوش در بخش های صنعتی نظیر انواع کارخانجات مواد غذایی، بیمارستان، پارکینگ، منازل مسکونی، پاساژ، انبار و سوله
  • با خاصیت مقاومت در برابر آب در مناطق مرطوب مانند استخر، سونا و حمام استفاده می شود
  • پوشش کف و بخش بندی پارکینگ و موتورخانه
  • مناسب برای خطوط لوله و استفاده در صنایع پتروشیمی و الکترونیک، هوافضا

اینجا بخوانید: کاربردهای رنگ اپوکسی

 مزایای رنگ اپوکسی

از جمله مزایای استفاده ازین رنگ ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مقاومت

رنگ اپوکسی در برابر بسیاری از آسیب های مکانیکی همچون فشار و ضربه، خراش و سایش مقاوم است. به عنوان کفپوش مواد شیمیایی و اسیدی خورنده، روغن ها و سایر آلاینده ها را به خوبی تحمل می کند و به واسطه مقداری لغزنده بودن آلودگی ها به آن نمی چسبد و به راحتی شسته می شود.

  • مقرون به صرفه

هزینه اجرای این رنگ به عنوان کفپوش نسبت به کفپوش اپوکسی مناسب تر است و آن را می توان بر روی انواع بستر ها چه کاشی و سرامیک و چه سنگی و بتنی اعمال کرد، بنابراین نیاز به حذف کفپوش فعلی خود نخواهید داشت.

  • ماندگاری بالا

همان گونه که پیش از این نیز اشاره شد این رنگ در هر شکلی که اعمال شود ماندگاری بالایی را از خود نشان می هد و دوام فوق العاده ای دارد.

  • پوشش محافظ

این رنگ به عنوان یک لایه حفاظتی برروی سطوح عمل می کند که آن را در برابر ساییدگی، خراش و لکه و آلودگی ها محافظت می کند.

  • نگهداری آسان

نگهداری از آن آسان است، به راحتی شسته می شود. گرد و غبار را به سمت خود جذب نمی کند.

معایب رنگ اپوکسی

معایب این نوع از رنگ ها نیز عبارتند از:

در کنار تمام مزایایی که این رنگ دارد اما معایبی را نیز به همراه دارد. به عنوان مثال در صورت ریختن روغن و یا آب سطح آن لغزنده می شود و همین امر سبب می شود استفاده از آن در کف هایی که مستعد خیس شدن هستند نامناسب و نا ایمن باشد.

یکی دیگر از معایب این رنگ این است که در صورتی که دچار فرسودگی شود شروع به ترک خوردن و یا پوسته شدن می کند. این مسئله بیشتر در کف های پارکینگ که بار ترافیکی زیادی دارد و یا در باشگاه ها که وسایل سنگین در آن قرار می گیرد، ممکن است رخ دهد. البته این در صورتی است که به تنهایی به عنوان پوشش استفاده شود.

اجرای این رنگ همچون کفپوش اپوکسی دارای حساسیت زیادی است و نیاز به آماده سازی چند مرحله ای دارد. پیش از اجرا برای اینکه بیشترین میزان چسبندگی را داشته باشد هرگونه آلودگی به خصوص روغن و چربی و گرد و غبار باید از روی سطح برداشته شود. همین امر الزام یک مجری خوب را چند برابر می کند.

و به عنوان آخرین عیوب این رنگ ها می توان به سختی حذف آن ها اشاره کرد. اگر تصمیم به حذف و یا تغییر آن داشته باشید از بین بردن و حذف آن ممکن است هزینه بر و دشوار باشد.


اینجا بخوانید: مزایا و معایب رنگ اپوکسی

اجرای رنگ اپوکسی

مراحل و تجهیزات مورد نیاز اجرای رنگ اپوکسی

اجرای رنگ اپوکسی نیز همانند کفپوش اپوکسی دارای مراحل مختلفی است و نیاز به ابزار و تجهیزات مختص خود را دارد. از جمله ابزار های مورد نیاز برای اجرای رنگ اپوکسی می‌ توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • غلتک رنگ
  • قلم‌ مو
  • اسکراب برقی
  • چکمه‌ های پلاستیکی
  • دستکش لاستیکی
  • عینک ایمنی
  • برس مو
  • چرخ‌ دستی

نحوه اجرای رنگ اپوکسی شامل مراحل زیر می ‌شود:

  • آماده‌ سازی سطح

ابتدا سطحی که قرار است رنگ اپوکسی را بر روی آن اعمال نمایید، توسط شوینده های مناسب به‌ خوبی تمیز کرده و تمامی کار های سمباده کشی، از بین بردن سطوح زبر و همچنین از بین بردن برآمدگی ها را انجام داده و سطحی یکنواخت و صاف را جهت اجرای رنگ ایجاد نمایید.

  • از بین بردن ترک‌ ها

قبل‌ از اجرای پرایمر اپوکسی، ابتدا باید تمامی ترک‌ ها را توسط بتونه پوشش داده و آن‌ ها را از بین ببرید. وجود شکستگی و ترک زیر پرایمر رنگ، ممکن است سبب بروز مشکلاتی پس‌ از اجرای کار شود. در نتیجه بهتر است تمامی آن‌ ها را توسط بتونه پوشش دهید.

  • اجرای پرایمر

پس‌ از انجام بتونه کاری، مدت زمانی را برای خشک شدن آن اختصاص داده و پس‌ از خشک شدن تمامی نواحی، شروع به اجرای پرایمر نمایید. استفاده از پرایمر قبل‌ از اجرای لایه رنگ اپوکسی امری مهم و ضروری است. پرایمری که استفاده می‌ کنید، باید از جنس رنگ اپوکسی مورد استفاده باشد. از جمله دلایل اجرای پرایمر قبل‌ از رنگ اپوکسی نیز می‌ توان به جلوگیری از وجود حباب در اجرای نهایی اشاره نمود. همچنین وجود پرایمر، سبب ایجاد لایه ضخیم‌ تر در رنگ کلی شده و به‌ همین دلیل مقاومت و استحکام رنگ اپوکسی را در برابر آسیب‌ های بیرونی افزایش می‌ دهد.

  • آماده‌ سازی رنگ اپوکسی

رنگ اپوکسی نیز مانند کفپوش اپوکسی قبل‌ از اجرا، باید با هاردنر یا سخت کننده میکس شود. زیرا اکثر رنگ‌ های اپوکسی به‌ صورت نیمه آماده بوده و بنابراین بهتر است که قبل‌ از اجرا، آن‌ ها را توسط هارد نر ترکیب کرده و رنگ یکنواخت و یکدستی را به وجود آورید.

  • اجرای رنگ اپوکسی

پس‌ از طی تمامی مراحل ذکر شده، اکنون می‌ توانید رنگ اپوکسی را بر روی سطح مورد نظر اجرا نمایند. اجرای رنگ اپوکسی توسط قلم مو و یا غلطک های مخصوص در این حرفه انجام‌ شده و می‌ توانید در ابتدا از یک لایه رنگ بر روی پرایمر استفاده نمایید. پس‌ از خشک شدن لایه اولیه، در صورت عدم رضایت، می‌ توانید لایه دوم را بر روی آن با توجه به استاندارد های موجود اجرا کرده و تمامی برآمدگی ها و مشکلات موجود بر روی سطح را از بین ببرید.

به‌ طور کلی می‌ توان گفت که رنگ‌ های اپوکسی، جزء بادوام‌ ترین و مقاوم‌ ترین رنگ‌ های صنعتی محسوب شده و سبب افزایش دوام سطوح مختلف در برابر تمامی آسیب‌ های احتمالی خواهند شد.

ویژگی های رنگ اپوکسی به عنوان کفپوش

با وجود اپوکسی در ترکیب این رنگ، ویژگی هایی از رزین پلیمری (هر چند ضعیف تر) در آن وجود دارد که آن را به یک جایگزین مقرون به صرفه تر برای کفپوش اپوکسی تبدیل می کند.

فرمولاسیون اپوکسی در این رنگ با مقاومت خوبی که از هر نظر ایجاد می کند آن را تبدیل به یک پوشش نسبتاً مناسب به عنوان کفپوش استخر، حمام، سالن ورزشی، پارکینگ، گاراژ و کارخانجات و انبارها می کند.

البته توصیه می شود برای ایجاد یک کفپوش اپوکسی صنعتی مناسب، از این رنگ به عنوان پوشش نهایی روی لایه های اپوکسی پلی آمین استفاده شود. در پارکینگ ها و انبار و سوله های کارخانجات که کفپوش با استفاده سنگین و رفت و آمد زیاد همراه است چه خوب است که از کفپوش اپوکسی به علاوه رنگ اپوکسی استفاده شود.

اما اگر نمی خواهید از کفپوش اپوکسی استفاده کنید اجرای چندلایه رنگ اپوکسی یک پوشش بادوام است که کف ساختمان را به سرعت به رنگ دلخواه با مقاومت خوب بازسازی می کند. یکی از مهمترین ویژگی های این رنگ به عنوان کفپوش این است که یک لایه محافظتی از بستری که روی آن قرار گرفته است محافظت می کند. چه در عدم جذب گرد و غبار و چه در عدم جذب آب موفق است و همچون یک عایق رطوبتی و حرارتی عمل می کند.

در کنار تمام این ویژگی ها، این رنگ ها بعد از اجرا، زیبایی و براقیت خاصی دارند که آن را مناسب برای اجرا در واحد های تجاری نیز می کند.

مقایسه رنگ اپوکسی و کفپوش اپوکسی

مقایسه رنگ اپوکسی و کفپوش اپوکسی

یکی از دغدغه هایی که اکثر افرادی که می خواهند پوشش هایی از جنس اپوکسی را به عنوان کفپوش در محیط خود داشته باشند این است که نمی توانند در  مورد کفپوش اپوکسی یا رنگ اپوکسی تصمیم گیری کنند. بنابراین باید مقایسه ای در این مورد داشته و تفاوت های این دو محصول اپوکسی را مورد بررسی قرار دهیم.

کفپوش اپوکسی یک رزین پلیمری دو جزئی است که یک جزء آن هاردنر است. تا زمانی که این دو جزء با یکدیگر ترکیب نشوند به یک ماده سخت تبدیل نمی شوند. اجرای کفپوش های اپوکسی بدین صورت است که ابتدا سطح پروژه باید زیر سازی و سپس یک لایه پرایمر و لایه میانی اپوکسی (ماستیک) طی چند مرحله انجام شده و در مرحله آخر یک پوشش اپوکسی روی آن اعمال شود. این پوشش می تواند خواص ضد لغزش و یا مقاوم در برابر اشعه فرابنفش خورشید باشد که به عنوان لایه محافظتی عمل می کند.

کفپوش اپوکسی در واقع لایه ای یکدست، بسیار مقاوم و سخت است که عمر طولانی دارد و همچنین اجرای آن حساسیت بیشتر، مراحل بیشتر و در نتیجه پرهزینه تر است. هزینه آن نسبت به تمام ویژگی های عالی که ارائه می دهد و مقاومت در برابر انواع آسیب ها را دارد کاملاً توجیه اقتصادی دارد.

کفپوش های اپوکسی انواع مختلفی دارد که هرکدام خواص خود را دارند و برای موارد مختلف صنعتی، دکوراتیو دارویی، غذایی و تجاری بکار می رود. طیف گسترده ای از پرداخت ها در کفپوش اپوکسی بخصوص در نوع دکوراتیو موجود است، در حالیکه در رنگ اپوکسی این تنوع ظاهری دارای محدودیت است.

لازم به توضیح است این رنگ ها به عنوان کفپوش نیز بکار می روند اما به اندازه کفپوش های رزین اپوکسی قوی نیستند و طول عمر کمتری دارند. ولی نسبت به رنگ های معمولی بسیار کارایی بیشتری خواهند داشت و این نیز به ترکیب مواد اپوکسی در آن برمی گردد. رنگ های اپوکسی به خوبی به سطح می چسبند، لایه ای محافظتی ایجاد کرده و در برخی مکان ها نیز به خوبی می توانند به عنوان کفپوش استفاده شوند.

طول عمر کفپوش های اپوکسی اغلب بالای ده سال است اما رنگ اپوکسی در مکان های شلوغ تر که بیشتر در معرض سایش هستند، عمری چند ساله دارند.

آیا رنگ‌ های اپوکسی از مقاومت بالایی برخوردار می‌ باشند؟

رنگ‌ های اپوکسی همچون کفپوش های اپوکسی پس‌ از نصب و خشک شدن، سطح بسیار مستحکم و یکپارچه‌ ای را تشکیل داده و از سطح زیرین خود در برابر آسیب‌ ها و صدمات بیرونی محافظت می‌ کنند. این دسته از رنگ‌ های صنعتی دارای مقاومت بسیار بالایی پس‌ از اجرا و خشک شدن هستند و می‌ توانند در برابر هر گونه ضربات، فشار ها، آسیب‌ ها، برخورد اجسام تیز و برنده، نفوذ نم و رطوبت و غیره از خود مقاومت نشان داده و دچار ترک خوردگی و پوسته نشوند.

قیمت رنگ اپوکسی

برند های برتر رنگ اپوکسی

رنگ‌ های اپوکسی در برند های متفاوت داخلی و خارجی در بازار موجود بوده و هر کدام دارای ویژگی‌ ها، مزایا و معایب متفاوتی هستند. هر کدام از رنگ‌ های اپوکسی خارجی و ایرانی، شامل ویژگی‌ های رنگ روغنی، ضد زنگ، مقاومت و غیره بوده و افراد می‌ توانند بر اساس نوع کاربرد هر کدام از آن‌ ها را انتخاب کرده و خریداری نمایند. از جمله برند های مطرح رنگ‌ های صنعتی در بازار داخلی می‌ توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • رنگ اپوکسی رادین پوشش زرین
  • پارس شن
  • الوان
  • تابا
  • روناس
  • پارس پامچال

قیمت و خرید رنگ اپوکسی

شرکت رادین پوشش زرین تولید کننده تخصصی رنگ اپوکسی با برترین فرمولاسیون و مجری انواع کفپوش اپوکسی در ایران است. این شرکت با توصیه های فنی و تخصصی و مشاوره حرفه ای کارشناسان خود، اطلاعات لازم را در اختیار متقاضیان و مشتریان گرامی قرار می دهد تا در مورد اجرای رنگ و یا کفپوش اپوکسی به بهترین راه حل دست یابند.

جهت رفع هرگونه ابهام موجود و کسب اطلاعات بیشتر و اطلاع از قیمت انواع رنگ اپوکسی تنها کافیست با کارشناسان رادین پوشش زرین با شماره 02188667235 در تماس باشید.

سوالات متداول

رنگ اپوکسی چیست؟

ساختار این رنگ از ترکیب رنگ اکریلیک لاتکس و مقداری اپوکسی تشکیل شده است.

از رنگ اپوکسی در کجا استفاده می شود؟

از پرکاربرد ترین موارد مصرف رنگ اپوکسی می توان به رنگ آمیزی سطوح فلزی، بتنی و چوبی و به عنوان پوشش نهایی در کفپوش ها اشاره کرد.

قیمت رنگ اپوکسی چقدر است؟

قیمت این رنگ با توجه به حجم و برند تولیدی متفاوت است، برای اطلاع از هزینه با 02188667235 تماس بگیرید.

مزایای استفاده از رنگ اپوکسی نسبت به رنگ های دیگر چیست؟

از جمله مزایای رنگ اپوکسی می توان به مقاومت در برابر سایش و خراش، مقاومت در برابر رطوبت و مقاومت در برابر مواد شیمیایی اشاره کرد.

از رنگ اپوکسی روی فلز می توان استفاده کرد؟

بله، به دلیل ویژگی چسبندگی بالا یکی از بهترین انتخاب ها برای رنگ آمیزی سطوح فلزی در نظر گرفته می شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *