کفپوش به پوششی لایه ای گفته می شود که به طور معمول بر روی کف اماکن سرپوشیده اجرا شده و از آن در برابر صدمات خارجی، فرسایش و ترک خوردگی محافظت می کند. کفپوش ها دارای انواع متفاوتی چون کفپوش آجری، کفپوش سنگی، کفپوش بتنی، کفپوش چرمی، کفپوش وینیل و… هستند. از مدرن ترین و پرکاربردترین انواع آن ها می توان به کفپوش اپوکسی و کفپوش پلی یورتان اشاره کرد.
کفپوش اپوکسی و کفپوش پلی یورتان، هر دو جزء کفپوش های صنعتی هستند و دارای وجه تشابه بسیاری با یکدیگر می باشند. اما با وجود این شباهت ها، این دو کفپوش صنعتی تفاوت هایی نیز با یکدیگر دارند. در ادامه این مطلب به تعریف هر یک و سپس مقایسه کفپوش اپوکسی و کفپوش پلی یورتان خواهیم پرداخت. در صورت تمایل همراه ما باشید.
کفپوش اپوکسی چیست؟
کفپوش اپوکسی یکی از پر کاربرد ترین و محبوب ترین کفپوشهای صنعتی است که فرمت اصلی آن به صورت مایع است. این نوع از کفپوش صنعتی قابلیت اجرا بر روی انواع کفی بتنی، سنگی، سیمانی و همچنین موزاییکی را داشته و پس از اجرا بر روی کف، سطحی کاملاً مقاوم، مستحکم و بدون درز و همچنین مقاوم در برابر رطوبت و فرسایش را ایجاد می کند.
کفپوش اپوکسی با ضخامت معینی بر روی کف های متفاوت اجرا شده و در طرح ها و رنگ های بسیار متنوعی موجود می باشد. کفپوش اپوکسی دارای انواع مختلف کفپوش پوست پرتقالی، کانداکتیو، ضد اسید، آنتی استاتیک، آنتی باکتریال، گرانیت، دکوراتیو و… می باشد.
کاربرد های کفپوش اپوکسی
از جمله کاربرد های کفپوش اپوکسی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- آشیانه هواپیما و کف سالن های فرودگاه
- اماکن تجاری و ساختمان های اداری
- هتل ها و مراکز و مجتمع خرید های بزرگ
- مراکز درمانی و بیمارستان ها
- کف منازل، سرویس های بهداشتی، حمام و همچنین کف استخرها
- کف سالن های ورزشی و سالن های زیبایی
- کف سوله های بزرگ و انبار کارخانجات
مزایای کفپوش اپوکسی
از برترین مزایای این نوع از کفپوش عبارتند از:
- با توجه به این موضوع که کفپوش های اپوکسی به صورت مایع هستند، این محصول پس از اجرا حالتی یکپارچه بر روی سطح ایجاد کرده و کاملاً بدون درز و نفوذ می باشد.
- کفپوش اپوکسی در برابر آتش سوزی مقاوم بوده و در هنگام برخورد با مواد شیمیایی واکنش نشان نمی دهد.
- بسیاری از انواع کفپوش های اپوکسی خاصیت ضد باکتریایی داشته و در برابر نفوذ آب و رطوبت مقاوم هستند.
- پس از اجرای کفپوش اپوکسی بر روی کف، سطحی بسیار مستحکم به وجود خواهد آمد که در مقابل فرسایش و صدمات خارجی بسیار مقاوم است.
- کفپوش اپوکسی به دلیل وجود ماده رزین اپوکسی در خود، سطحی براق و شفاف داشته و به همین دلیل در زیبایی نمای داخلی بسیار تأثیرگذار است.
- این کفپوش نیاز به مراقبت و نگهداری خاصی نداشته و به راحتی قابل تمیزکاری است.
- چسبندگی کفپوش اپوکسی بر روی سطح بسیار بالاست و به همین دلیل دارای طول عمر بسیار بالایی نیز می باشد.
کفپوش پلی یورتان چیست؟
کفپوش پلی یورتان، یکی از کفپوش های بسیار پرکاربرد در صنایع تولید فوم و پوشش های صنعتی است. از ویژگی های اصلی کفپوش پلی یورتان، می توان به انعطاف پذیری بالای آن اشاره نمود. همچنین این کفپوش به دلیل خاصیت ضدآب و ضد رطوبتی خود، بیشتر در کف اماکنی استفاده می شود که در معرض رطوبت، باران و یا نور خورشید (UV) قرار می گیرند.
در واقع میتوان گفت که کفپوش پلی یورتان یک نوع پلیمر مهندسی شده است که از واکنش دی ایزوسیانات تولید شده و همچنین دارای قدرت چسبندگی بسیار بالایی بر روی سطوح مختلفی همچون چوبی، بتنی، فلزی و غیره می باشد.
کفپوش پلی یورتان در مقابل ضربات و فشار بسیار مقاوم بوده و در انواع:
- کفپوش پلی یورتان ضد خش
- کفپوش پلی یورتان ضد باکتری
- کفپوش پلی یورتان صنعتی
- کفپوش پلی یورتان پارکینگ
- کفپوش پلی یورتان سه بعدی
- و کفپوش پلی یورتان ورزشی
در بازار موجود می باشد.
مزایای کفپوش پلی یورتان
از برترین مزایای استفاده از کفپوش های پلی یورتان می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- این کفپوش به دلیل بافت بسیار فشرده خود، در برابر ضربه و فشار بسیار مقاوم است.
- کفپوش های پلی یورتان دارای سطحی صاف و همچنین براق و شفاف هستند.
- چسبندگی کفپوش های پلی یورتان به سطح بتنی بسیار عالی بوده و اجرا و نصب آن ها بسیار آسان است.
- کفپوش های پلی یورتان انعطاف پذیری بالایی داشته و پس از اجرا حالتی یکنواخت و یکپارچه را بر روی کف ایجاد می کنند.
- کفپوش های پلی یورتان خاصیت آکوستیک و آنتی باکتریال داشته و در تنوع بالای طرح و رنگ موجود هستند.
مقایسه کفپوش اپوکسی و پلی یورتان
کفپوش اپوکسی و پلی یورتان را می توان از جهات مختلفی مورد مقایسه قرار داد، از جمله:
-
مقاوم در برابر رطوبت
همان طور که پیش از این نیز اشاره شد، هر دو کفپوش صنعتی اپوکسی و پلی یورتان در برابر نفوذ رطوبت بسیار مقاوم هستند، اما می توان گفت که مقاومت کفپوش پلی یورتان یا پلی اورتان در برابر رطوبت نسبت به کفپوش اپوکسی بالاتر است. از این رو در محیط های باز عموماً از کفپوش پلی یورتان استفاده می شود.
-
مقاومت در برابر نور خورشید
کفپوش اپوکسی در مقابل نور خورشید مقاومت ندارد و تغیر رنگ می دهد، این در حالی است که کفپوش پلی اورتان در برابر نور خورشید مقاوم بوده و کوچکترین تغییر حالتی در آن رخ نمی دهد.
-
چسبندگی کفپوش
کفپوش اپوکسی به دلیل وجود پیوند های اپوکسی در خود، چسبندگی بسیار قوی تری با کف ایجاد کرده و به همین دلیل می توان گفت که کفپوش اپوکسی نسبت به کفپوش پلی یورتان دارای چسبندگی قوی تری است.
-
مقاومت در برابر سایش
کفپوش های اپوکسی و کفپوش های پلی یورتان هر دو از کفپوش های مقاوم بوده و از کف در برابر فرسایش محافظت می کنند. به همین دلیل از هر دوی این کفپوش ها در اماکن پر رفت و آمدی مانند کارخانجات و انبار های بسیار بزرگ استفاده میشود. اما براساس تجربه می توان گفت که کفپوش های پلی یورتان نسبت به کفپوش های اپوکسی دارای مقاومت بیشتری در برابر سایش هستند.
-
مقاومت در برابر ضربه
همان طور که در ابتدای این مطلب نیز به آن اشاره شد، از جمله کاربرد های کفپوش اپوکسی می توان به استفاده از آن ها در کف کارخانجات و کارگاه های بسیار بزرگ و محل رفت و آمد ماشین آلات سنگین اشاره نمود. این کفپوش به دلیل مقاومت بالای خود در برابر ضربه و همچنین عدم تغییر حالت در تردد ماشین آلات سنگین، بسیار مناسب برای سطوح این اماکن بوده و به همین دلیل نسبت به کفپوش پلی یورتان دارای برتری است.
در صورت برخورد جسم سنگین با کفپوش های پلی یورتان به علت انعطاف پذیری بالای این کفپوش، آسیبی به جسم و سطح وارد نخواهد شد، در صورتیکه در کفپوش های اپوکسی برخورد جسم سنگین از ارتفاع می تواند سبب ترک خوردگی آن شود.
-
ضخامت کفپوش
در هنگام اجرای دو کفپوش صنعتی اپوکسی و پلی یورتان، ضخامت کفپوش اپوکسی نسبت به پلی یورتان کمی بیشتر بوده و به همین دلیل می توان گفت که سختی این کفپوش نیز چ بیشتر از پلی یورتان است. البته لازم به توضیح است مواد تشکیل دهنده کفپوش اپوکسی نیز در سختی آن بسیار تأثیر گذار می باشند.
-
مقاومت در برابر مواد شیمیایی
یکی از مهمترین عواملی که در هنگام اجرای کفپوش اپوکسی و پلی یورتان در نظر گرفته می شود، مقاومت آن ها در برابر مواد شیمیایی است. زیرا عمده استفاده این کفپوش ها در صنایع و کارخانجات بود و به دلیل استفاده مکرر از مواد شیمیایی در این مناطق، مقاومت این کفپوش ها نسبت به مواد شیمیایی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
مقاومت کفپوش پلی یورتان نسبت به کفپوش اپوکسی در برابر مواد شیمیایی بسیار بالاتر است اما با توجه به نوع مواد شیمیایی هر کدام از این کفپوش ها واکنش های متفاوتی را نشان داده و بنابراین نمی توان به طور حتم مشخص نمود که از لحاظ مقاومت به مواد شیمیایی کدام یک از این کفپوش ها بهتر هستند.
-
نمای ظاهری
کفپوش اپوکسی، به دلیل انطباق بیشتر مواد آن در هنگام ترکیب با یکدیگر، سطح بسیار شفاف تر و براق تری ایجاد کرده و دارای رنگ مناسب تری نسبت به کفپوش پلی یورتان است.
-
قیمت کفپوش
یکی دیگر از مهمترین تفاوت های کفپوش اپوکسی با کفپوش پلی یورتان، قیمت این دو کفپوش صنعتی است. قیمت کفپوش بر اساس نوع کاربرد و شرایط محل و همچنین متراژ کف متفاوت بوده اما بطورکلی می توان گفت که کفپوش پلی یورتان نسبت به کفپوش اپوکسی کمی گران تر است.
نتیجه
با توجه به تفاوت ها و مقایسه کفپوش اپوکسی و پلی یورتان می توان نتیجه گرفت که هر کدام دارای مزایا و معایب خاص خود هستن و نمیتوان برتری میان این دو کفپوش قائل شد. زیرا هر یک مناسب برای استفاده در مکان های متفاوتی هستند و با توجه به شرایط، می توان هر یک از این کفپوش ها را انتخاب کرده و اجرا نمود.
اگر تجربه استفاده از هریک از کفپوش های اپوکسی و یا پلی یورتان را دارید، از تجربه خود در قسمت نظرات همین صفحه برای ما و دیگر خوانندگان ما بنویسید.
شرکت رادین پوشش زرین دارای بیش از یک دهه دانش، تخصص و تجربه در تولید انواع کفپوش های اپوکسی، رنگ های صنعتی و رنگ های اپوکسی است. این مجموعه با بهرهگیری از نیرو های بسیار متخصص و حاذق، تمامی خدمات اجرایی محصولات خود را به شما عزیزان ارائه می دهد. لازم به توضیح است تمامی کفپوش های صنعتی این مجموعه دارای دو سال گارانتی می باشند. در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان ما در بخش فروش رادین پوشش زرین به شماره 02188667235 تماس حاصل نمایید.
بدون دیدگاه