رنگ اکریلیک ساختمانی جزئی از رنگ های صنعتی است و برای رنگ آمیزی انواع سطوح مانند سطوح سیمانی، گچی، آجری، بتنی و سنگی کاربرد دارد. رنگ های اکریلیک، جزء پر مصرف ترین و پر کاربرد ترین رنگ های ساختمانی بوده و علاوه بر نمای بیرونی ساختمان، در رنگ آمیزی اجزای داخلی آن نیز استفاده می شوند. در واقع می توان گفت که پوشش های اکریلیک، یک ماده ساختمانی مایع شکل هستند که جهت محافظت از اجزای داخلی و بیرونی ساختمان ها به کار برده می شوند. بسیاری از رنگ های اکریلیک بر پایه آب ساخته شده و پس از اجرای رنگ و خشک شدن آن ها، در برابر نفوذ نم و رطوبت بسیار مقاوم می شوند. رنگ های اکریلیک دارای ویژگی ها، مزایا و معایب گوناگونی هستند که در ادامه به بررسی هر یک از آن ها خواهیم پرداخت.
انواع رنگ اکریلیک
رنگ های اکریلیک بر اساس رنگدانه های به کار رفته در ساخت آن ها دارای انواع مات، براق، مروارید رنگ و غیره هستند.
-
رنگ اکریلیک مات
همانطور که از نام این رنگ ها پیداست، سطح آن ها براق نبوده و پس از اجرا، سطح مات و یکنواختی را تشکیل می دهند.
-
رنگ اکریلیک براق
این نوع از رنگ های اکریلیک نیز پس از اجرا سطحی بسیار براق و شفاف را ایجاد کرده و بسته به درجه براقیت نوع رنگ، می توانند حالتی درخشان و یا ابریشمی داشته باشند.
-
رنگ اکریلیک فلزی
این نوع از رنگ های اکریلیک نیز دارای رنگدانه های پودر آلومینیوم هستند و جهت ایجاد جلوه های خاصی استفاده می شوند.
-
رنگ اکریلیک فلوئورسنت
این ترکیب از رنگ نیز شامل رنگدانه های درخشان بوده و در هنگام قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش، حالتی درخشنده پیدا می کنند.
-
رنگ اکریلیک مرواریدی
چنین رنگ هایی از اکریلیک نیز حاوی رنگدانه های خاصی هستند که می توانند سبب شکست نور شده و جلوه خاصی را نمایان کنند.
همچنین رنگ های اکریلیک بر اساس پایه های خود به رنگ های اکریلیک پایه آب و رنگ های اکریلیک پایه حلال تقسیم بندی می شوند.
- رنگ اکریلیک پایه آب
در رنگ های اکریلیک پایه آب، از آب به عنوان حلال در این رنگ ها استفاده شده و به همین دلیل دارای بوی بسیار کمی در هنگام اجرا هستند. خشک شدن این رنگ ها نسبت به رنگ های اکریلیک پایه حلال کمی زمان بر تر بوده و بسیار بستگی به دمای محیط دارد.
-
رنگ اکریلیک پایه حلال
در این نوع از رنگ های اکریلیک نیز برای حلالیت به جای آب از مشتقات نفتی استفاده می شود و در هنگام رنگ آمیزی و اجرا نیز بوی بسیار تندی را ایجاد می کنند. اما این رنگ ها در مقایسه با رنگ های اکریلیک پایه آب، پس از اجرا به سرعت خشک شده و دارای سازگاری مناسبی با محیط زیست نمی باشند.
مزایای استفاده از رنگ اکریلیک ساختمانی
از جمله مزایای استفاده از رنگ اکریلیک ساختمانی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- رنگ های اکریلیک ساختمانی بر خلاف رنگ روغن، زمان بسیار کوتاهی را برای خشک شدن احتیاج داشته و پس از اجرا در زمان کوتاهی، سطح یکنواخت و مقاومی را به وجود می آورند.
- تمامی رنگ های اکریلیک قابلیت اجرا بر روی انواع سطوح را داشته و از جمله این سطح ها می توان به سطوح بتنی، فلزی، چوبی، ام دی اف، گچ، شیشه ای و غیره اشاره نمود.
- رنگ های اکریلیک ساختمانی در مقایسه با سایر رنگ های صنعتی، مقاومت بسیار بالایی را داشته و پس از اجرا، از سطح زیرین خود در برابر آسیب ها و صدمات بیرونی محافظت میکنند.
- این رنگ ها نسبت به نفوذ آب و رطوبت بسیار مقاوم بوده و دچار ترک خوردگی، پوسیدگی و همچنین برآمدگی نخواهند شد.
- پوشش دهی رنگ های اکریلیک ساختمانی بسیار بالا است و حتی با یک لایه اجرا، می توان سطحی بسیار یکنواخت و یکدست را به وجود آورد.
- این رنگ ها چسبندگی بسیار مناسب با سطح زیرین خود داشته و به همین دلیل از دوام و ماندگاری بالایی برخوردار هستند
- تمامی رنگ های اکریلیک پس از اجرا و خشک شدن، در برابر مواد شیمیایی و قلیایی مقاوم بوده و در اثر قرار گیری در مقابل نور خورشید، دچار تغییر رنگ نمی شوند.
- این رنگ ها در برابر تغییرات آب و هوایی بسیار مقاوم هستند و گزینه مناسبی برای استفاده در نمای بیرونی ساختمان ها می باشند.
- انعطاف پذیری رنگ های اکریلیک بسیار بالا است و سبب عدم جذب گرد و غبار و آلودگی بر روی خود می شوند.
- رنگ های اکریلیک در هنگام رنگ آمیزی، بوی تند و شیمیایی را از خود تولید نکرده و بسیار سازگار با محیط زیست اطراف خود هستند.
- این رنگ ها پس از اجرا کاملاً ضد آب بوده و به همین دلیل شستشو و نظافت آن ها بسیار راحت است.
- قیمت رنگ های اکریلیک ساختمانی بنا بر مقاومت و دوام بسیار بالای آن ها، مقرون به صرفه و مناسب است.
- ترمیم رنگ های اکریلیک کاری بسیار آسان بوده و توسط متخصصین موجود در این حرفه، در کمترین زمان ممکن انجام خواهد شد.
معایب استفاده از رنگ اکریلیک ساختمانی
با توجه به مزایای ارائه شده در رابطه با رنگ های اکریلیک که ساختمانی، این نوع از رنگ های صنعتی دارای معایبی نیز در هنگام استفاده و اجرا هستند، که از جمله معایب آن می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- یکی از معایب استفاده از این رنگ های صنعتی، این است که تمامی رنگ های اکریلیک مقاومت کامل در برابر نفوذ آب و رطوبت را نداشته و به همین دلیل قابل شستشو نمی باشند. بنابراین بهتر است قبل از استفاده این رنگ ها، از زیر سازی های مناسب و همچنین در صورت لزوم از رنگ روغن استفاده نمایید.
- یکی دیگر از معایب رنگ های اکریلیک، براقیت و شفافیت کمتر آن ها نسبت به رنگ روغن به کار رفته در نمای داخلی و خارجی ساختمان است.
- همچنین رنگ های اکریلیک زمانی که با قلمو اجرا می شوند، سبب افت کیفیت رنگ آمیزی شده و بنابراین باید برای اجرای آن ها، به طور حتم از غلتک استفاده نمود.
کاربرد های رنگ اکریلیک
اکثر افراد رنگ های اکریلیک را به عنوان رنگ های ساختمانی و یا رنگ های به کار رفته در نقاشی های بر روی بوم می شناسند.اما بر خلاف تصور عموم، رنگ های اکریلیک دارای کاربرد های بسیار فراوانی هستند و به دلیل مقاومت و دوام بسیار بالا، در صنایع مختلفی از آن ها استفاده می شود. به عنوان مثال از رنگ های اکریلیک به دلیل مقاومت آن ها در برابر مواد شیمیایی و حلال ها، در بسیاری از کارخانجات جهت رنگ آمیزی تجهیزات داخلی استفاده می شود. از دیگر کاربرد های رنگ اکریلیک نیز می توان به استفاده از آن ها در انواع طراحی دکوراسیون و طراحی داخلی، صنایع خودرو سازی، تجهیزات و نمای داخلی و خارجی انواع ساختمان های مسکونی و تجاری، خط کشی های راهنمایی رانندگی در خیابان ها، استفاده از آن ها بر روی مصنوعات چوبی، نقاشی بر روی پارچه، شیشه و غیره اشاره نمود.
اینجا بخوانید: ویژگی های رنگ اکریلیک ساختمانی
قیمت و خرید رنگ های اکریلیک ساختمانی
رنگ های اکریلیک ساختمانی بر اساس نوع حلالیت، نوع شرکت سازنده، نوع رنگ اکریلیک، میزان حجم مصرفی و غیره متفاوت بوده بنابراین نمی توان قیمت مشخصی را برای آن تعیین نمود.
عزیزانی که قصد اطلاع از قیمت رنگ های اکریلیک ساختمانی را دارند، می توانند با شرکت رادین پوشش زرین تماس گرفته و اطلاعات لازم را از کارشناسان ما دریافت نمایند.
در پایان
شرکت رادین پوشش زرین دارای سال ها سابقه و تجربه در زمینه ارائه انواع رنگ های صنعتی همچون رنگ های اکریلیک ساختمانی و رنگ های سوله، همچنین انواع کفپوش اپوکسی و رنگ اپوکسی بوده و دارای تیمی بسیار متخصص در این حرفه است. این شرکت خدمات خود را در بالاترین سطح کیفی به مشتریان خود ارائه داده و در تمامی محصولات خود از بهترین و مرغوب ترین متریال استفاده می کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره های 02188667235 و 09122252199 تماس حاصل نموده و با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
بدون دیدگاه