رنگ ترافیکی

با گسترش روزافزون استفاده از وسایل نقلیه به‌ ویژه خودرو ها، جهت جلوگیری از بروز حوادث و تصادفات، مجموعه های مربوطه علائمی را بر روی آسفالت به وجود می آورند که این علائم راهنمایی رانندگی، جهت تردد خودرو ها و همچنین عابرین پیاده بوده و تحت عنوان رنگ علامت‌ گذاری ترافیکی شناخته می‌ شوند.

خط‌کشی‌ های ترافیکی، وجود خطوط سفید و زرد در جاده‌ ها، پارکینگ‌ ها، فرودگاه‌ ها و سایر مناطق مشابه، جهت ایمن نگه‌ داشتن رانندگان، دوچرخه‌ سواران، موتور سواران و سایر عابران پیاده بوده و امروزه این علائم و نشانه‌ های ترافیکی معمولاً از رنگ‌ هایی ساخته می‌ شوند که از دوام و دید بسیار بالایی برخوردار هستند. از رنگ‌ های ترافیکی جهت رنگ‌ آمیزی بزرگراه‌ ها و همچنین نگهداری زیر ساخت‌ های بزرگراهی استفاده‌ شده و دلیل کاربرد فراوان این رنگ، ارگانیک بودن آن و سازگاری مناسب با محیط زیست می‌ باشد.

رنگ ترافیکی چیست؟

رنگ‌ های ترافیکی، جزء رنگ‌ های بسیار مقاوم و بادوام هستند که در ساخت آن‌ ها از فنیل، ترمو پلاستیک، رزین آکریلیک و همچنین کلرو کائوچو استفاده می‌ شود. اگر دقت کرده باشید، در هنگام عبور از خیابان‌ ها و جاده‌ ها، علایم و خطوطی را در کف آن‌ ها مشاهده می‌ کنید که این خطوط توسط رنگ‌ های ترافیکی ایجاد شده و راهنمای بسیار مناسبی جهت تعیین مسیر حرکت خودرو ها و همچنین عابرین پیاده هستند. بدون ایجاد علایم راهنمایی و عدم استفاده از رنگ‌ های ترافیکی، در تردد خودرو ها و عابرین پیاده به‌ ویژه در خیابان‌ ها و چهارراه‌ ها مشکل به وجود آمده و سبب ایجاد حوادث و تصادفات بسیار زیادی خواهد شد. با استفاده از رنگ‌ های ترافیکی بر روی سطح جاده، تمامی علایم و خط‌کشی‌ های راهنمایی رانندگی اعمال شده و آمار بی‌ نظمی و و شلوغی در تردد بسیار کاهش می‌ یابد. رنگ‌ های ترافیکی دارای ویژگی‌ ها و مزایای بسیار منحصر به‌ فردی می‌ باشند که در ادامه به بررسی آن‌ ها خواهیم پرداخت.

ویژگی های رنگ ترافیکی

از جمله ویژگی این رنگ‌ ها می‌ توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • مقاومت بسیار بالا

رنگ‌ های ترافیکی از مقاومت بسیار بالایی در شرایط جوی گوناگون برخوردار بوده و در اثر قرار گیری در مقابل نور مستقیم خورشید، افزایش و کاهش دما، فشار های وارد شده بر اثر تردد مداوم خودرو های سنگین، تغییر رنگ و غیره بسیار مقاوم هستند.

  • مقاوم در برابر ساییدگی

علاوه‌ بر مقاومت‌ های ذکر شده، رنگ‌ های ترافیکی در برابر ساییدگی و سایش در اثر تردد وسایل نقلیه گوناگون نیز بسیار مقاوم بوده و دچار ترک خوردگی و پوست پوست شدن نمی ‌شوند.

  • چسبندگی بالا

چسبندگی رنگ‌ های ترافیکی بر روی سطوح آسفالتی و بتنی بسیار بالا بوده و به‌ راحتی کنده نشده و از دوام و ماندگاری بسیار مناسبی در طول سالیان برخوردار هستند.

  • سرعت خشک شدن

یکی از مهم‌ ترین ویژگی‌ های موجود در رنگ‌ های ترافیکی، نیاز به زمان بسیار کمی برای خشک شدن می‌ باشد. به دلیل رفت‌ و آمد مکرر وسایل نقلیه و همچنین عابرین پیاده در خیابان‌ ها و جاده‌ ها، رنگ‌ های ترافیکی پس‌ از اجرا باید به‌ سرعت خشک شوند تا هیچ گونه مشکل و خللی را در تردد به وجود نیاورند.

انواع رنگ‌ های ترافیکی

رنگ‌ های ترافیکی بر اساس نوع پوشش، نوع کاربرد و حفاظت، متریال به‌ کار رفته در آن‌ ها و همچنین میزان فشردگی دارای انواع متفاوتی هستند که از جمله انواع آن‌ ها می‌ توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • رنگ ترافیکی سرد

این نوع از رنگ‌ ها تحت عنوان رنگ ترافیکی سرد ترموپلاست نیز شناخته‌ شده و بر پایه رزین‌ های آکریلیک هستند. رنگ‌ های ترافیکی که بر پایه رزین و کلرو کائوچو قرار دارند در این دسته قرار گرفته و در این نوع از رنگ‌ های ترافیکی از ترکیبات آبی استفاده‌ شده و به دلیل دوام و کشسانی بسیار بالا، در ایجاد علائم راهنمایی و رانندگی در سطوح خیابان‌ ها به کار برده می‌ شوند.

  • رنگ ترافیکی چند جزئی

در ساخت این نوع از رنگ‌ های ترافیکی، از چندین جزء استفاده‌ شده و این رنگ‌ ها نسبت‌ به دیگر رنگ‌ های ترافیکی بسیار متفاوت‌ تر هستند. رنگ‌ های ترافیکی چند جزئی همانند رنگ‌ های صنعتی اپوکسی بوده و در آن‌ ها از رزین آکریلیک به‌ همراه هاردنر استفاده شده‌ است. این شکل از رنگ‌ های ترافیکی پس‌ از اجرا به‌ سرعت خشک‌ شده و مناسب برای رنگ‌ آمیزی علایم راهنمایی رانندگی در خیابان‌ ها و همچنین ایجاد خطوط عابر پیاده هستند.

  • رنگ ترافیکی گرم

این نوع از رنگ‌ های ترافیکی به‌ صورت جامد بوده و بر پایه رزین‌ های هیدروکربنی می‌ باشند. این مدل از رنگ‌ ها به نام رنگ‌ های ترافیکی گرم ترموپلاست نیز شناخته‌ شده و دارای مقاومت بسیار بالایی در برابر شرایط جوی گوناگون می‌ باشند. همانطور که گفته شد این رنگ‌ ها به‌ صورت جامد عرضه شده و برای استفاده از آن‌ ها جهت رنگ‌ آمیزی، ابتدا باید به آن‌ ها حرارت داد و سپس توسط غلطک و یا اسپری بر روی بتن و یا آسفالت از آن‌ ها استفاده نمود. بهترین روش برای استفاده از رنگ‌ های ترافیکی گرم، رنگ‌آمیزی آن‌ ها توسط اسپری در ضخامت‌ های ۲ تا ۳ میلی‌ متر بوده و این رنگ‌ ها همچون رنگ‌ های ترافیکی چند جزئی، در زمان بسیار کمی پس‌ از اجرا خشک می‌ شوند.

از جمله کاربرد های مهم این رنگ‌ ها نیز می‌ توان به استفاده از آن‌ ها در بزرگراه‌ ها و اتوبان‌ ها جهت ایجاد علائم راهنمایی و رانندگی اشاره کرد.

  • رنگ ترافیکی کلرو کائوچو

مهم‌ ترین ماده اولیه به‌ کار رفته در رنگ‌ های ترافیکی کلرو کائوچو، رزین‌ های آلکید می‌ باشد که توسط کلرو و کائوچو اصلاح شده ‌اند. این نوع از رنگ‌ های ترافیکی دارای مقاومت بسیار بالایی در برابر رطوبت هستند و به‌ همین دلیل مهم‌ ترین کاربرد آن‌ ها در ایجاد خط‌کشی‌ ها و همچنین خطوط ممتد در جاده‌ های بین شهری می‌ باشد.

کاربرد رنگ‌ های ترافیکی

علاوه‌ بر استفاده از رنگ‌ های ترافیکی برای ایجاد علائم مختلف بر روی سطح خیابان‌ ها و جاده‌ ها، این رنگ‌ ها دارای کاربرد های دیگری نیز بوده که از جمله کاربرد آن‌ ها می‌ توان به چند مورد زیر اشاره نمود:

  • ایجاد خطوط راهنما برای مسابقات خودرو ها در پیست‌ های گوناگون
  • تعیین مسیر حرکت هواپیما در فرودگاه و خط‌ کشی‌ های لازم در سالن‌ های ورزشی
  • خط‌ کشی خطوط عابر پیاده، ایجاد خطوط راهنمایی در جاده‌ ها، خیابان‌ ها و بزرگراه
  • تعیین نمودن حریم حرکت خودرو ها در لاین‌ های متفاوت جاده‌ ها و همچنین تعیین فضای مورد نیاز برای پارک در پارکینگ های تجاری
  • جهت ایجاد علائم ترافیکی در ایستگاه‌ های اتوبوس و همچنین سایر علایم راهنمایی و رانندگی در سطح خیابان‌ های داخل شهر

در هنگام خرید رنگ‌ های ترافیکی حتماً به دانه‌ بندی مناسب آن‌ ها در رابطه با نوع کاربرد این رنگ‌ ها، پایداری این رنگ‌ ها در شرایط آب‌ و هوایی گوناگون، سازگاری آن‌ ها با محیط‌ زیست و همچنین تناسب رنگ‌ ها با محلی که قرار است از آن‌ ها استفاده نمایید، توجه کنید. همچنین بهتر است که انواع رنگ‌ های ترافیکی را از مراکز و مجموعه‌ های بسیار معتبر و شناخته‌ شده خریداری نمایید. زیرا این مراکز تمامی محصولات خود را در سطح کیفی بسیار بالا و قیمتی مناسب به مشتریان خود عرضه کرده و شما می‌ توانید با خیالی آسوده از دوام و ماندگاری، از آن ها استفاده نمایید.

در پایان

شرکت رادین پوشش زرین  از سال ۱۳۹۰ تا به امروز در حوزه فروش رنگ‌ و پوشش‌ های صنعتی مشغول به فعالیت بوده و از جمله محصولات آن می‌ توان به انواع رنگ اپوکسی، کفپوش‌ اپوکسی، پلی اورتان، انواع رنگ‌ های صنعتی، رنگ‌ های ترافیکی، پوشش‌ های ورزشی و دکوراتیو اشاره نمود.

این مجموعه علاوه‌ بر عرضه محصولات خود، خدمات نصب و اجرای آن‌ ها را نیز توسط تیم اجرایی مجرب و متخصص خود به مشتریان ارائه داده و تمامی کفپوش های صنعتی مجموعه رادین، دارای ۲ سال گارانتی بی‌ قید و شرط هستند. عزیزانی که قصد اطلاع از قیمت و چگونگی خرید کفپوش های صنعتی، رنگ‌ های صنعتی و همچنین رنگ‌ های ترافیکی را دارند، می‌ توانند با کارشناسان این مجموعه تماس حاصل نموده و اطلاعات لازم را در دریافت نمایند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *