مزایا و معایب رنگ سوله

برای بسیاری از صاحبان املاک در کشورها و ایالت ‌های مختلف، نقاشی یک جنبه جدایی ناپذیر از بازسازی است. یک لایه رنگ تازه بسیار ارزان خواهد بود و می ‌تواند ظاهر و احساس فضای زندگی شما را در عرض چند روز تغییر دهد. بسیاری از نقاشان حرفه ‌ای در حال تغییر رنگ ‌های مبتنی بر روغن به رنگ‌ های مبتنی بر آب هستند، چرا که امروزه رنگ‌ های مبتنی بر آب یک گزینه سازگار با محیط ‌زیست بوده و در پروژه ‌های خود باید روش ‌های سازگار با محیط زیست را در نظر داشته باشید.

بررسی مزایا و معایب رنگ سوله

گاهی اوقات ممکن است لازم باشد از پوشش ‌های روغنی خاصی استفاده کنید. با این حال، هنگام استخدام، حتماً از یک نقاش حرفه ‌ای بپرسید که از چه نوع رنگی استفاده می ‌کند.

مزایای رنگ سوله

  • کمتر در برابر عوامل محیطی، به عنوان مثال، گرما و رطوبت آسیب پذیر است.
  • چسبندگی عالی به سطوح دارای سایش و یا پارگی دارد.
  • قادر به ایجاد یک پرداخت فوق ‌العاده صاف و براق و تقریباً بدون به جا گذاشتن علامت قلم مو.

معایب رنگ سوله

  • حاوی سطوح بیش از حد VOCs
  • مشخصات نگهداری خاص (با استفاده از سقز یا الکل معدنی)
  • بوی شدید شیمیایی
  • زمان خشک شدن طولانی تر
  • تنوع محدود انتخاب رنگ
  • سازگاری کمتر: با گذشت زمان شکافته و شکننده می ‌شود.
  • چقرمگی ضعیف فرابنفش: در مدت کوتاهی گچی و همچنین کدر می ‌شود.

رنگ‌های حلال

همان طور که در ابتدای این مطلب نیز اشاره شد سال ‌ها پیش، رنگ ‌های روغنی در تمام پروژه ‌های معماری استفاده می ‌شد. در سال‌ های اخیر، رنگ‌ های مبتنی بر آب در عملکرد و کیفیت پیشرفت کرده‌ اند و توانسته اند رنگ ‌های مبتنی بر روغن را از بازار خارج کنند.

مزایا

  • کاهش مقدار یا حتی صفر شدن VOCs
  • بوی کمتر
  • نگهداری آسان
  • دوره خشک شدن سریعتر
  • تنوع کامل در انتخاب رنگ
  • همه کاره: انعطاف پذیر در برابر انبساط سطحی و همچنین انقباض بدون ترک
  • چقرمگی عالی در برابر اشعه ماوراء بنفش: مقاوم در برابر گچ شدن و حتی محو شدن رنگ

معایب

  • مستعد بریدگی: برای مکان ‌هایی که به طور مکرر از آن استفاده می شود ایده آل نیست.
  • پوششی ابریشمی یا براق ایجاد نمی کند.
  • معمولاً برای استفاده در محیط‌های مرطوب مناسب نیست و رطوبت بیشتر ممکن است مانع خشک شدن شود.

برنامه‌ های کاربردی ایده آل

سطوح داخلی: در بیشتر موارد، رنگ بر پایه آب مناسب‌ ترین انتخاب برای نقاشی داخلی است. دوره خشک شدن سریع به این معنی خواهد بود که نقاشان ممکن است دو پوشش را در یک روز انجام دهند و همچنین یک تمیز کردن ساده، حداقل بوی بد و همچنین کاهش VOC را تضمین می ‌کند که رنگ حرفه ‌ای و انتخابی ضد آب است.

نمای بیرونی: رنگ مبتنی بر آب برای استحکام خارجی در بسیاری از محیط‌ ها کارآمد است. بسیار سازگارتر بوده و همچنین مدت بیشتری باقی می ‌مانند.

سنگ تراشی: به دلیل دوام آن در برابر قلیا ها، رنگ آمیزی آب بر روی آجر، سنگ، بتن و همچنین ساختمان ‌های گچ بری شده، بسیار بهتر می ‌چسبد و می ‌تواند مدت زمان بیشتری دوام بیاورد.

رزین‌ های آلکیدی

برای رنگ سوله از رزین ‌های الکیدی هم استفاده می ‌شود. رزین ‌های آلکیدی از جمله رزین‌ های مورد استفاده در رنگ ‌های پایه حلال همچون رنگ ‌های ساختمانی و خودرویی، رنگ‌ های ترافیکی، رنگ اجاقی و غیره هستند. اسید یا انیدرید در واقع رزین‌های آلکیدی پلی استری هستند که در ساختار خود اسید چرب تک ظرفیتی دارند.

رزین ‌های آلکیدی بر اساس طول زنجیره روغن به سه دسته طبقه بندی می‌ شوند:

  1. رزین‌های آلکیدی روغن بلند با طول روغن 50-60
  2. روغن متوسط ​​با طول روغن 50-40
  3. روغن کوتاه با طول روغن 30-40

نوع و مقدار روغن بیشترین تأثیر را بر روی خواص رزین مانند سرعت خشک شدن دارد. روغن ‌های سویا، کرچک، نارگیل، بذر کتان و آفتابگردان روغن‌ های رایج مورد استفاده در رزین‌ های آلکیدی هستند.

روغن‌ ها بر اساس خشک شدن در هوا به سه گروه تقسیم می ‌شوند:

1.روغن‌های غیر خشک کننده مانند روغن نارگیل، روغن کرچک و روغن پنبه دانه که دارای پیوند های اشباع شده هستند و در هوا خشک نمی شوند. از این روغن ‌ها در رزین ‌های آلکیدی اجاق گاز نیز استفاده می ‌شود.

2.روغن‌ های نیمه خشک مانند روغن سویا و روغن تال که به صورت نیمه جامد در هوا خشک می ‌شوند، در رزین ‌های آلکیدی برای اجاق گاز، لاک نیتروسلولزی و رنگ‌ های ساختمانی مورد استفاده قرار می ‌گیرند.

3.روغن‌های خشک کننده مانند روغن بذر کتان و روغن کرچک دهیدراته دارای پیوند های غیراشباع در زنجیره خود هستند و در دمای اتاق با اکسیژن هوا واکنش می ‌دهند.

تعداد و قرارگیری این پیوند های غیراشباع در زنجیره روی سرعت خشک شدن آن تأثیر می‌ گذارد. از این روغن ‌ها در ساختمان‌ سازی و رنگ ‌های استنلس استیل استفاده می ‌شود.

مزایا و معایب رنگ سوله حاوی رزین الکیدی

این رزین ‌های با طول روغن زیاد معمولاً در رنگ ‌های روغنی و اسپری ‌ها استفاده می‌ شوند و کاملاً در حلال‌ های معطر و آلیفاتیک حل خواهند شد، اما به الکل ‌ها حساس هستند. از آن ها در رنگ‌ های روغنی، ساختمانی و صنعتی استفاده می ‌شود و قابل خشک شدن با هوا خواهند بود؛ به این معنی که با اکسیژن موجود در هوا ترکیب شده و خشک می ‌شوند. از آنجایی که حلال آن ها روغنی است، معمولاً خشک شدن آن ها بیشتر طول می ‌کشد. در برابر نور خورشید مقاومت متوسطی دارند و در برابر رطوبت نیز تا حدودی مقاوم هستند. بنابراین معمولاً در رنگ ‌های ساختمانی و محافظ استفاده می‌ شود.

مزایا و معایب رنگ سوله حاوی رزین ‌های آلکیدی روغن متوسط

رزین ‌های روغنی با طول متوسط ​​که برخی از خواص مشابه روغن لانگ و روغن کوتاه را دارند به دلیل مقاومت در برابر نور معمولاً در رنگ ‌های خودرو استفاده می ‌شوند.

رزین‌ های آلکیدی روغن کوتاه دارای طول روغن کوتاهی هستند، بنابراین نمی ‌توان آن ها را با حلال ‌های روغنی حل کرد. آن ها معمولاً در ترکیب با رزین ‌های نیتروسلولوز، اوره فرمالدئید یا ملامین فرمالدئید در ساخت رنگ ‌های اجاق گاز نیز استفاده می ‌شوند. این رزین ‌ها بسته به نوع روغن به کار رفته در ساختار خود به عنوان خشک کن با روغن سویا یا روغن ‌های مشابه و یا روغن ‌های غیر خشک کننده مانند روغن نارگیل در ساختارهای مختلف مورد استفاده قرار می ‌گیرند. این رزین ‌ها خواصی مانند چسبندگی، مقاومت و انعطاف پذیری را به رزین‌های ثانویه ای که با آن ها مخلوط می ‌شوند اضافه می‌ کنند.

مزایا و معایب رنگ سوله حاوی رزین آلکیدی رزیتان

رزین آلکیدی رزیتان با مواد اولیه مرغوب از جمله اسیدهای چرب مرغوب برای حفظ ثبات کیفیت در محصولات خود کار می‌کند.

  • زمان خشک شدن مناسب
  • براقیت بالا
  • زرد شدن خیلی کم
  • سختی بالا

در پایان

رنگ‌ های روغنی بسیار مضر هستند زیرا VOCs (ترکیبات آلی فرار) را در جو آزاد می ‌کنند و به سلامت انسان آسیب می ‌رسانند. آن ها را در چندین محصول مانند حلال‌های تجاری، لاک ناخن آرایشی، رقیق کننده‌ ها، آفت کش‌ ها و غیره می ‎توان یافت. بنابراین، برای رنگ‌آمیزی سوله اغلب به دنبال رنگ هایی بر پایه آب باشید.

گروه صنعتی تولیدی رادین پوشش زرین ارائه دهنده انواع رنگ و کفپوش صنعتی اعم از رنگ اپوکسی، رنگ سوله، رنگ اکریلیک ساختمانی و… با بالاترین کیفیت و مناسب ترین قیمت می باشد. جهت اطلاع از موجودی و قیمت روز محصولات مورد نیاز خود تنها کافیست با کارشناسان فروش ما با شماره 02188667235 و 09122252199 تماس حاصل نمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *