مزایا و معایب رنگ اکرلیک ساختمانی

رنگ اکریلیک برای اولین بار در دهه 1950 میلادی وارد بازار شد و پس از آن توسعه یافته و در دهه 1960 میلادی به عنوان رنگ هنری در دسترس قرار گرفت. از آن زمان، تبدیل به یک ماده اولیه هنری برای تعدادی از هنرمندان معاصر شده است. رنگ اکریلیک در مقایسه با رنگ روغن و آبرنگ یک کشف نوین در دنیای هنر و پس از آن ساختمان ‌سازی به شمار می‌ آید و طبیعت همه کاره، سرزندگی و پایداری آن به این معنی است که دنیای هنر و پس از آن ساختمان ‌سازی را دگرگون کرده است.

در ادامه با بررسی مزایا و معایب رنگ اکرلیک ساختمان همراه ما باشید.

مزایای رنگ اکرلیک ساختمانی

رنگ اکریلیک ساختمان رنگ ساخته شده از رنگدانه است که محلول در آب بوده و با سرعت بسیار بالایی خشک می ‌شود و پس از خشک شدن در برابر آب مقاوم خواهد شد. رنگ اکریلیک بسیار متنوع بوده و بسته به میزان رقیق شدن رنگ با آب یا اصلاح شده با ژل اکریلیک، مدیوم یا خمیر، یک نقاشی اکریلیک تمام شده می ‌تواند شبیه آبرنگ، گواش یا نقاشی رنگ روغن باشد. همچنین می‌تواند ویژگی‌های منحصر به فرد خود را داشته که در رنگ ‌های دیگر قابل دستیابی نیست.

رنگ اکریلیک یک رنگ با زمان خشک شدن سریع است که با رنگدانه معلق در یک رزین پلیمری اکریلیک ساخته می ‌شود.

  • رنگ ‌های اکریلیک را می ‌توان با آب رقیق کرد

از آنجایی که رنگ اکریلیک بر پایه آب است، به جای مواد خاص در آب حل می‌ شود. بعد از پایان کار نیز می‌توانید به جای استفاده از مواد شیمیایی قابل اشتعال و بدبو، برس ‌های خود را خیس کنید و دست ‌های خود را در آب معمولی تمیز کنید.

رنگ اکریلیک به عنوان جایگزینی مبتنی بر آب برای رنگ ‌های روغنی معمولی ساخته شده است و می‌ تواند به روشی مشابه مورد استفاده قرار گیرد، به خصوص اگر از ژل ‌ها و سایر مواد با آن استفاده شود.

  • اکریلیک رنگ غیر سمی و بدون بو است

این بدان معناست که وقتی مواد سمی روی پوستتان قرار می ‌گیرد جذب نمی ‌شود و وقتی دور ریخته می ‌شود باعث مسمومیت آب یا زمین نخواهد شد. با این حال، رنگدانه ‌ها در برخی از رنگ ‌های حرفه ‌ای گاهی حاوی سمومی مانند اکسید کادمیوم هستند که به خاطر همین هنگام دور ریختن محصولات رنگی باید همیشه مراقب باشید.

  • هنگام اعمال شبیه به رنگ روغن می ‌شود

رنگ‌ های اکریلیک می‌ توانند ظاهری مشابه رنگ‌ های روغنی داشته و جلوه ‌ای شبیه به رنگ روغن را زمان بسیار کمتری ایجاد نمایند.

بارزترین مزیت رنگ اکرلیک ساختمانی این است که رنگ اکریلیک بسیار سریعتر از رنگ روغنی خشک می ‌شود و در مدت زمان کوتاهی برای رنگ آمیزی برای سری دوم به بعد آماده خواهد شد.

  • همه کاره و قوی

بسته به میزان رقیق شدن رنگ با آب، سطح ساختمان تکمیل شده می ‌تواند شبیه رنگ روغن باشد. تکنیک ‌هایی وجود دارد که فقط برای نقاشان اکریلیک در دسترس است و همچنین محدودیت ‌هایی وجود دارد که فقط برای نقاشی اکریلیک اعمال می‌ شود.

اگرچه رنگ‌ های اکریلیک را می ‌توان با آب شستشو داد، اما در صورت خشک شدن در برابر آب مقاوم هستند و در برخی شرایط می‌ توانند کاملاً ضد آب باشند. این موضوع معمولاً به سطح رنگ مورد استفاده و ضخامت رنگ بستگی دارد. همچنین محافظت از سطوح اطراف در برابر پاشش و ریزش نیز بسیار مطلوب است.

معایب رنگ اکریلیک ساختمانی

در کنار تمامی مزایای نامبرد از معایب رنگ های اکریلیک ساختمانی نیز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عدم تنوع

یکی از معایب این است که اکریلیک‌ ها در رنگ ‌های محدودی در دسترس هستند، با این حال آن ها به خوبی با هم ترکیب می ‌شوند و طیف گسترده ‌ای از رنگ ‌ها را می‌ توان مخلوط نموده و دوباره از مواد افزودنی برای تغییر بافت نهایی استفاده کرد.

  • زمان خشک شدن سریع

برخی زمان خشک شدن سریع را یک عیب و برخی مزیت این نوع از رنگ می ‌دانند. به خاطر داشته باشید که در صورت تمایل می ‌توان رنگ را روی قسمت بالایی اعمال کرد و آن را کاملاً تغییر داد. همان طور که پیش از این نیز اشاره شد، هنگامی که رنگ‌ های اکریلیک خشک شوند، مقاوم در برابر آب هستند و پاک کردن آن ها از سطوح جاذب مانند فرش و لباس بسیار دشوار خواهد بود.

در کار با این نوع رنگ لازم است توجه داشته باشید که برس‌ ها و ابزارها باید به سرعت تمیز شوند تا قابل استفاده باقی بمانند.

رنگ آمیزی نمای ساختمان با رنگ اکریلیک

پس از بررسی مزایا و معایب رنگ اکرلیک ساختمانی، خوب است بدانید که دیوارهای خارجی ساختمان (نما) بارزترین ویژگی معماری آن است که در معرض دید قرار خواهد گرفت. در عین حال در معرض انواع شرایط آب و هوایی نیز قرار دارند. بنابراین، آن ها باید از نظر زیبایی شناختی مطلوب بوده و همچنین در برابر شرایط نامساعد جوی مقاوم باشند.

رنگ اکریلیک، راه حلی ایده آل برای رنگ آمیزی نمای ساختمان است که نتایج زیر را ارائه می ‌دهد:

  • پوشش دهی عالی
  • ضد آب بودن، محافظت از ساختار در برابر رطوبت
  • نفوذپذیری بخار که به ساختار اجازه تنفس می ‌دهد
  • خاصیت ارتجاعی و مقاومت در برابر شرایط جوی
  • پیوند قوی
  • قابلیت شستشو عالی
  • نتایج زیبایی شناختی

این رنگ مناسب برای کاربردهای خارجی و داخلی، روی سطوح جدید یا قدیمی، روی کلیه سطوح همچون بتن، رندر، آجر، آزبست سیمان، گچ و غیره خواهد بود. بستری که قرار است رنگ شود باید خشک و عاری از هرگونه چربی، گرد و غبار، مواد سست و غیره باشد. همچنین عیوب بتن اکسپوز باید با بتونه‌ های سیمانی اصلاح شود، سطوح پلیمری تعمیر گردیده و ترک ‌ها یا درزها باید کاملاً بسته شوند. سپس سطح باید با پرایمر آکریلیک پرایمر گردد.

سخن پایانی

در این مطلب تلاش شد به طور جامع به بررسی مزایا و معایب رنگ اکرلیک ساختمانی پرداخته شود، یکی از مزایای اکریلیک نسبت به مواد دیگر این است که می‌ توان مجدداً آن را رنگ کرد و این فرآیند برای متریالی همچون مواد سیلیکونی وجود ندارد. همچنین برای زیباتر شدن نمای ساختمان شما نیز بسیار موثر خواهد بود و علاوه بر آب بندی، جلوه ‌ای پرزرق ‌و ‌برق به ساختمان می ‌بخشد.

رادین پوشش زرین یکی از اولین و برترین شرکت ها ارائه دهنده انواع کفپوش و رنگ صنعتی از جمله رنگ سوله و رنگ اکریلیک ساختمانی است. لازم به توضیح است متریال ارائه شده توسط این مجموعه دارای 2 سال گارانتی بی قید و شرط می باشند. جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید انواع کفپوش اپوکسی و رنگ اپوکسی و صنعتی مورد نیاز خود با کارشناسان بخش فروش ما در رادین پوشش زرین با شماره 02188667235 تماس حاصل نمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *