سطوح قابل اجرای رنگ اکریلیک

امروزه از رنگ‌ های بسیار متفاوتی جهت رنگ‌ آمیزی تجهیزات مختلف ساختمانی استفاده‌ شده که هر کدام از آن‌ ها به دلیل ویژگی‌ های منحصر به‌ فرد خود، دارای کاربرد های گوناگونی هستند. رنگ‌ اکریلیک ساختمانی نیز جزء رنگ‌ های بسیار پرطرفدار امروزی هستند که علاوه‌ بر ویژگی‌ های مقاومتی، دارای دوام و طول عمر مناسبی نیز می‌ باشند. رنگ اکریلیک، جایگزین بسیار مناسبی برای رنگ‌ های قدیمی همچون رنگ‌ های پلاستیک و رنگ روغنی ساختمانی هستند و جزء رنگ‌ های بسیار جدید و امروزی شناخته می‌ شوند. جهت پاسخ به سؤال عنوان مقاله، رنگ اکریلیک روی چه سطوحی قابل اجرا است در ادامه با ما همراه باشید.

رنگ اکریلیک چیست؟

در تولید رنگ اکریلیک، از تکنولوژی بسیار جدیدی استفاده‌ شده و تمامی این رنگ‌ ها بر پایه آب هستند. رنگ‌ های اکریلیک پس‌ از اجرا، سطح بسیار مستحکم و یکپارچه‌ ای را تشکیل داده و در برابر آسیب های محیطی مقاوم هستند. این رنگ‌ ها قبل‌ از اجرا توسط آب رقیق می‌ شوند و هیچ‌ گونه آسیبی به محیط‌ زیست اطراف خود وارد نکرده و رنگ‌ هایی بی بو و بدون خطر برای انسان می‌ باشند. این رنگ ها بر روی سطوح متفاوتی قابل‌ اجرا هستند که در این مقاله نیز قصد داریم تا با کاربرد رنگ‌ های اکریلیک آشنا شده و آن‌ ها را مورد بررسی قرار دهیم. پس در ادامه مطالب با ما همراه باشید.

سطوح قابل اجرای رنگ اکریلیک

رنگ‌ های اکریلیک دارای کاربرد های بسیار متفاوتی هستند و قابل اجرا بر روی سطوح گوناگونی می‌ باشند. از جمله کاربرد های آن‌ ها نیز می‌ توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • اجرای رنگ اکریلیک بر سطوح سیمانی

یکی از کاربرد های رنگ اکریلیک، استفاده از آن‌ ها بر روی سطوح سیمانی است. همانطور که گفته شد، رنگ‌ های اکریلیک بر پایه آب بوده و با استفاده از آن‌ ها بر روی سطوح سیمانی، سبب تنفس سیمان می‌ شوند. قبل‌ از اجرای رنگ اکریلیک بر روی سطح سیمانی، ابتدا باید زیرسازی کامل انجام‌ شود و سپس شروع به رنگ‌ آمیزی نمایید. زیرسازی سطح شامل از بین بردن کثیفی‌ ها، شستن و تمیز کردن سطح، خشک کردن کامل سطوح سیمانی، اجرای پرایمر و سپس رنگ‌ آمیزی سطح توسط اکریلیک می‌ باشد.

  • اجرای رنگ اکریلیک بر روی سطوح فلزی

قبل‌ از اجرای رنگ اکریلیک بر روی سطوح فلزی، ابتدا بهتر است سطح موردنظر را توسط آستری های ضد زنگ و روغنی به‌ طور کامل پوشش داده و سپس از رنگ اکریلیک استفاده نمایید. تجهیزات فلزی که بر سطح رویی خود دارای رنگ اکریلیک هستند، در برابر رطوبت، آسیب‌ های محیطی، کپک، ضربه، خراش و غیره بسیار مقاوم بوده و به‌ راحتی قابل شستشو هستند.

  • اجرای رنگ اکریلیک بر روی سطوح گچی

همانطور که ممکن است‌ بدانید، مواد گچی بیشترین متریال مورد استفاده در ساخت دیوار های داخلی ساختمان‌ های ایرانی هستند. سطوح گچی از مقاومت پایینی نسبت‌ به سایر متریال ها در برابر آسیب‌ ها برخوردار هستند و همچنین دارای نمای زیبایی نمی ‌باشد. جهت استفاده از رنگ اکریلیک بر روی سطوح گچی، ابتدا باید تمامی آسیب‌ ها همچون ترک خوردگی ها و شکاف‌ ها را از روی سطح از بین برده و پس‌ از زیرسازی کامل، از یک لایه پرایمر روغنی که بر پایه آب هستند استفاده شود. پس‌ از اعمال لایه پرایمر نیز، تمامی لکه‌ ها را از بین برده و سپس رنگ اکریلیک را بر روی آن اجرا می‌ نمایند.

  • اجرای رنگ اکریلیک بر روی سطوح دارای رنگ روغن

امکان رنگ‌ آمیزی بر روی رنگ‌ های روغنی توسط رنگ‌ های اکریلیک نیز وجود داشته و یکی از نکات مهم در رابطه با این رنگ‌ آمیزی، زیر سازی کامل قبل‌ از اجرای اکریلیک می‌ باشد. برای زیرسازی، ابتدا باید براقی و شفافیت موجود در سطح رنگ روغن را توسط ابزار از بین برد. با استفاده از سنباده نرم، سطح براق و یکدست رنگ روغن از بین‌ رفته و با ایجاد خراش، چسبندگی رنگ اکریلیک به سطح زیرین خود بسیار افزایش می‌ یابد. سپس تمامی آسیب‌ های موجود بر روی سطح را توسط بتنه از بین برده و پس‌ از تمیز نمودن سطح، رنگ اکریلیک را اجرا نمایید.

  • اجرای رنگ اکریلیک بر روی سطوح دارای کاغذ دیواری

یکی از روش‌ های بسیار رایج و کاربردی جهت تعویض رنگ دیوار های داخلی، استفاده از رنگ اکریلیک بر روی کاغذ دیواری است. کندن کاغذ دیواری از روی دیوار ها، مشکلات بسیار زیادی را در پی داشته و شما می‌ توانید با استفاده از رنگ اکریلیک، کاغذ دیواری خود را رنگ نمایید. برای استفاده از رنگ اکریلیک بر روی کاغذ دیواری، ابتدا باید تمامی قسمت‌ های آسیب‌ دیده کاغذ دیواری را از بین برده و با استفاده از یک روغن مناسب، کاغذ دیواری را به‌ طور کامل آب بندی نمایید. آب‌ بندی کاغذ دیواری، سبب افزایش چسبندگی رنگ اکریلیک به سطح زیرین خود شده و همچنین می‌ توانید از انواع رنگ‌ های مات و براق این رنگ استفاده نمایید.

از دیگر کاربرد های رنگ اکریلیک نیز می‌ توان به امکان اجرای آن‌ ها بر روی سطوح چوبی، پارچه‌ ای، سفالی، بتنی و غیره اشاره نمود.


اینجا بخوانید: معرفی انواع رنگ های اکریلیک

در پایان

شرکت رادین پوشش زرین تولید کننده و ارائه دهنده انواع رنگ‌ های صنعتی از جمله رنگ سوله و رنگ اکریلیک ساختمانی و کفپوش‌ های صنعتی بوده و از دیگر محصولات آن نیز می‌ توان به کفپوش های صنعتی، کفپوش پلی اورتان ، کفپوش اپوکسی ورزشی، رنگ اپوکسی، رنگ اکریلیک و غیره اشاره نمود. مجموعه رادین خدمات نصب و اجرای محصولات خود را نیز توسط تکنسین‌ ها و متخصصین حرفه‌ ای خود به مشتریان ارائه می دهد. در صورت استفاده از محصولات و خدمات حرفه ای این شرکت نیز می توانید با کارشناسان این مجموعه تماس حاصل نموده و اطلاعات لازم را از کارشناسان ما دریافت نمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *